Els veïns podran avisar d’incidències o desperfectes al carrer a través d’una nova APP mòbil

  0
  63
  papelera.jpg

  07/11/2016 – L'Ajuntament desenvolupa una APP que connectarà directament amb la base de dades de la regidoria d'Espais Públics.

   El mal estat de la via pública, els desperfectes i les incidències al carrer en general és un dels elements més visibles de la gestió municipal i probablement aquell que desperta més queixes immediates entre la ciutadania. Hi ha espais a Facebook que s'omplen d'imatges de mobles desats al carrer, de voreres malmeses o bancs trencats; fotografies que no sempre arriben a bon port. Això és el que l'Ajuntament vol aprofitar i evitar que aquests retrats passin de denúncia desapercebuda a avís efectiu.

   

  Ho pretenen fer a través d'una aplicació mòbil que els serveis informàtics de l'Ajuntament està desenvolupant. O millorant, de fet. I és que els darrers anys, Badalona ja ha comptat amb un sistema d'aquest estil anomenat BDN Bústia, on els veïns i veïnes podien reportar els problemes al carrer. No obstant, expica el regidor d'Espais Públics, Francesc Duran, aquest sistema tenia un inconvenient, i és que generava un llistat que no connectava directament amb la base de dades del departament.

   

  La seva manca de connectivitat, apunta, va fer que moltes incidències no s'atenguessin i això disminuís l'ús de l'APP fins als 20 avisos del passat any. La idea, ara, és treballar directament amb la base de dades i els llistat de la regidoria. Els responsables polítics i tècnics del Consistori ja tenen un programa que elabora llistes dels treballs per fer i els elements urbans per reparar.

   

  Amb la nova aplicació, doncs, les incidències reportades per la ciutadania passaran directament a aquest espai. Per això, el govern invertirà en el desenvolupament d'una interfície que simplifiqui el programari usat pels treballadors municipals, de funcionament complex, per tal que sigui molt intuïtiu i qualsevol pugui avisar d'una incidència. “És un dels objectius impotants d'Espais Públics: que la foto d'una incidència no es quedi en una crítica a Facebook, sinó que serveixi per millorar la ciutat”, indica el responsable, Francesc Duran.

   

  La passada setmana, Ciutadans va plantejar una moció al Ple municipal en aquest sentit, que va ser aprovada.