Empat amarg contra l’Elx en l’últim minut (1-1)

0
    31

1/12/2013 – El CF Badalona va fregar la segona victoria consecutiva a la lliga, davant del filial de l’Elx, però un cop més la sort li va girar l’esquena i va veure volar dos punts del camp del Centenari (1-1). El gol de Sergio Maestre al segon temps,  amb una rematada de cap impecable en un servei de falta,  semblava encarrilar un partit de molt equilibri però sense gaire ocasions de gol per part dels dos equips, però tot es va torçar en el minut 89. L’Elx, llançat a l’atac per buscar l’empat, va trobar la col·laboració del col·legiat, Víctor Pérez Peraza, que va assenyalar un penal polèmic que va indignar els escapulats. En una acció embolicada dins l’àrea d’Álex Sánchez, ahir porter titular arran de la sanció a Marcos, l’àrbitre va assenyalar mans de Joan Castillo en un refús i Yeray no va perdonar des dels 11 metres .  Amb aquest resultat el Badalona suma 15 punts, a l’espera d’un calendari immediat complicat, començant per a la próxima visita al camp del Vilarreal B. Per aquest  partit, per acabar-ho d’adobar, Piti Belmonte no podrá comptar amb Xavi Boniquet, que va veure la cinquena tarjeta groga, i probablement tampoc podrá alinear el golejador Abraham.  El davanter es va lesionar en un esprint, queixant-se d’una punxada a la part posterior de la cuixa. Tot fa pensar en un problema muscular i caldrà veure quin és l’abast exacte de la lesió.

Vist el partit es podria dir que l’empat no va ser un resultat del tot injust, però la forma en què va arribar l’1-1 va ser un càstig excessiu a l’esforç fet pels escapulats. Va ser un partit de poca profunditat per part de tots dos equips, amb un Elx que va tocar amb criteri la pilota sobretot en la primera meitat però sense  traduir aquesta major possessió en perill real. Un xut llunyà de Jairo que va sortir fora per poc va ser la única ocasió de l’Elx en els primers 45 minuts, mentre que la millor oportunitat dels escapulats va ser un cop de cap de Cárdenas a la mitja hora de joc.

En la represa el Badalona es va saber treure de sobre el domini dels visitants, i tot just després d’un bon xut de Sergio León a la mitja volta, ben aturat per Álex Sánchez, va arribar l’1-0. Com fa una semana al camp del Llevant, els escapulats van aprofitar una acció d’estratègia  per obrir el marcador, aquest cop amb Sergio Maestre elevant-se per damunt de la defensa alacantina per rematar de cap el servei de falta d’Abraham (minut 66). Poc després la lesió del davanter canari va obligar Piti Belmonte a fer jugar Lolo d’improvitzat davanter centre, i poc a poc els escapulats van anar reculant, defensant-se això sí amb ordre davant d’un Elx ja a la desesperada i esperant alguna ocasió al contracop.  Els alacantins van apretar i van tenir aguna oportunitat, però arribats als últims minuts semblava que el gol de Maestre seria, finalment, suficient per sumar els tres punts. Malauradament,  l’acció del penal va frustrar les il·lusions escapulades.

FITXA TÈCNICA:

CF Badalona (1): Álex, Cárdenas, Bermudo, Joan Castillo, Robert Costa, Sergio Maestre, Sergio Gómez, John Neeskens (Boniquet, 59’), Enric Gallego (Ferrón, 73’), Lázaro i Abraham (Lolo, 75’).

Elche Ilicitano (1): Marc, Peral, Charlie, Nacho, Marín, Migue (Sergi, 67’), Cuerva (Kana, 80’), Anaba, Pruden, Yeray i Jairo (Sergio León, 54’).

Gols: 1-0 Sergio Maestre (66’); 1-1 Yeray de penal (90’).

Àrbitre: Víctor Pérez Peraza. Va ensenyar targetes grogues a Castillo, Neeskens, Ferrón i Boniquet, del Badalona, i al visitant Nacho.