En funcionament el nou carril bus VAO de la C-31

  0
  Badalona. Autopista C-31. infraestructures. Circulació. Vies ràpides

  Aquest dimarts de matinada ha entrat en funcionament el nou carril bus VAO en la C-31 a Badalona per a canalitzar el trànsit en direcció Barcelona. Són 4 quilòmetres que desemboquen en l’accés a la capital i que s’han senyalitzat en la calçada ja existent.

  La Generalitat calcula que els dies laborables aquesta via absorbeix 5.000 vehicles cada hora en els moments punta, per la qual cosa el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha dit que vol prioritzar la circulació del transport públic i beneficiar als vehicles privats amb dos o més ocupants. D’altra banda, Gavín ha detallat que el Departament de Territori té preparat el conveni per a crear un carril bus VAO en la B-23 i ha instat Espanya a signar-ho per a començar l’obra.

  Gavín ha destacat que l’obra del nou carril de Badalona “no té un alt pressupost -30.000 euros- però és estratègica” perquè dóna prioritat al transport públic en una via de gran concentració de vehicles, especialment en hora punta. Segons dades del Departament de Territori i Sostenibilitat, abans de la pandèmia aquest tram de la C-31 en direcció Barcelona absorbia 6.500 vehicles cada hora en els moments de més afluència.

  Dues fases més
  El secretari de Infraestructures i Mobilitat ha remarcat que l’objectiu del nou vial és “que passin el 100% dels busos”, evitant així retards quan hi ha alguna incidència en hora punta. Al mateix temps, va explicar que el Departament de Territori ha apostat per compartir el nou carril bus amb la funció VAO (Vehicle d’Alta Ocupació) per a treure més rendiment. “Si el vehicle privat porta dos o més persones és eficient ambientalment”, va apuntar.

  D’altra banda, ha recordat que el projecte del carril bus VAO a Badalona compta amb dues fases més. Una vegada acabada i estrenada la primera, hi ha un segon pas que preveu la creació d’un carril addicional en la C-31, amb una obra “d’entre 4 i 5 milions d’euros”. En un tercer estadi, hi ha projectada una plataforma per a elevar el carril bus VAO, amb una inversió “d’entre 12 i 14 milions d’euros”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí