Urbanisme aprova inicialment el pla de transformació de les Tres Xemeneies

  0

  La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha aprovat inicialment aquest divendres el Pla Director Urbanístic (PDU) de l’àmbit de les Tres Xemeneies.

  Els dos plans preveuen nou sòl per a activitat econòmica, espais verds i diversos terrenys per construir habitatges, amb un 40% dels pisos destinats a protecció oficial.

  En el cas de les Tres Xemeneies, es construiran 1.844 pisos, dels quals prop de 738 seran protegits. Pel que fa al Centre direccional de Cerdanyola, s’hi planifiquen més de 5.300 habitatges, 2.534 dels quals seran amb règim de protecció.

  El PDU de les Tres Xemeneies afecta Sant Adrià de Besòs i Badalona, en un espai que la Generalitat considera “complicat però de gran potencial per la seva ubicació i característiques”.

  Per una banda, el pla proposa delimitar i ordenar un nou sector de 32 hectàrees situades al front litoral, a la franja compresa entre el ferrocarril i el mar, i des de la desembocadura del riu Besòs a Sant Adrià fins al final de l’espai de les Tres Xemeneies. Al mateix temps, també planteja transformar un àmbit d’unes 98 hectàrees on ara hi ha magatzems i àrees industrials.

  L’ordenació plantejada per al nou sector modifica la gestió del sòl prevista al Pla General Metropolità (PGM) vigent. Així, els sòls qualificats de sistemes públics passen del 46% al 76%, mentre que els qualificats per a espais lliures públics passen del 15% al 31%. Al mateix temps, el PDU redueix el sostre màxim previst, passant de 314.351 m² de sostre d’ús industrial a 295.000 m² d’ús mixt d’habitatge i d’activitat econòmica.

  Pel que fa als usos residencials, el PDU preveu un sostre de 191.750 m², dels quals reserva un 40% per fer habitatge de protecció oficial. Pel que fa al nombre d’habitatges, es calcula que se’n construiran 1.844, dels quals prop de 738 seran protegits.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí