Enderroquen a Sant Roc els darrers blocs de pisos amb aluminosi

  0
  IMG_2098.JPG

  02/05/2016 – Sant Roc encara enguany el tram final de la seva remodelació promoguda des de 1998 amb l’aprovació del Pla Especial de Reforma Interior.

  Sant Roc encara enguany el tram final de la seva remodelació promoguda des de 1998 amb l’aprovació del Pla Especial de Reforma Interior. Aquests dies, a la plaça central de Sant Roc es pot veure l’enderroc dels tres darrers edificis, amb un total de 72 habitatges, afectats per aquest pla històric, que en total haurà suposat l’enderrocament de 918 vivendes amb aluminosi substituïdes per 811 pisos, els darrers lliurats el passat 2014. La diferència entre els 918 pisos tirats avall i els 811 entregats resideix en els casos de renúncies, de persones que havien arribat posteriorment i no tenien dret a reallotjament o d’habitatges que ja es trobaven desocupats.

   

  En el sòl que resta a la zona s’estan acabant altres 28 habitatges que està previst lliurar aquesta primavera a afectats de l’ampliació del PERI que es va decidir aprovar l’any 2007, per tal de fer arribar la remodelació fins a l’Avinguda del Marquès de Mont-roig. Aquesta ampliació afecta un total de 144 habitatges dividits en tres edificis, a raó de dos escales per edifici. Alguns d’aquests habitatges ja han estat adquirits per la Generalitat i els seus residents traslladats a altres barris de Badalona o a altres municipis, a petició pròpia, o bé reallotjats definitivament en habitatges dels nous edificis construïts al propi Sant Roc.

   

  Dos edificis més per construir

   

  Per acabar la remodelació es preveu encara la construcció de dos edificis més amb un total de 70 habitatges. Un primer edifici de 40 habitatges en el període 2017-2018 en el sòl alliberat amb el sòl que s’expropiarà l’any 2016, i un darrer edifici de 30 habitatges més per allotjar els darrers afectats. Amb tot, encara quedarà com a sobrant sòl per a equipament ciutadà i per a promoure fins a 126 habitatges de protecció.

   

  Actualment, s’està treballant amb l’Ajuntament en una reflexió relativa a l’ordenació final d’aquests edificis, equipament i espais lliures per tal que les solucions formals finals siguin les més adients per l’assoliment d’un barri sostenible físicament i socialment.

   

  La inversió total en obres des de l’inici del procés de transformació és de 67,15 milions d’euros, incloent la construcció dels nous habitatges, l’enderroc dels antics i la urbanització de l’entorn.