Podem replantejarà el seu paper dins de Guanyem Badalona després de la marxa de Javi López

  0
  IMG_2813.JPG

  02/04/2016 – La dimissió de Javi López obre un nou escenari al si de Guanyem Badalona, que ha de decidir el substitut en un complicat exercici de consens.

  Després d’una tempesta política divendres i d’una llarga reunió al si del Consell de Debat Polític de Guanyem Badalona, aquella mateixa nit, Javi López va confirmar dissabte la seva renúncia definitiva com a regidor d’Espais Públics i va tancar els dubtes sobre l’escenari polític al voltant de la seva figura: López deixa l’acta i Guanyem continua amb cinc regidors. Però l’afer no s’acaba aquí.

   

  Les conseqüències d’aquest moviment podrien marcar un abans i un després dins de la plataforma que lidera el govern local. Les tensions dels darrers dies són innegables i a Podem no han agradat les formes de procedir en la renúncia del seu únic membre dins el grup municipal. “Podem Badalona lamenta la decisió tant per les formes com pel mode en què s'ha dut a terme”, afirmava ahir un comunicat del cercle local, que afegia la seva discrepància a la que el propi Javi López va fer pública en la seva carta oberta, tot i que de forma suau.

   

  La nota emesa pel partit lila explica que ara toca encetar “un procés d'avaluació i debat sobre el nou escenari obert a Guanyem”. No parlen explícitament ni es refereixen a retirar el seu recolzament a la plataforma de confluència política, però sí avancen que debatran “la col·laboració i el suport i valoraran els diferents escenaris possibles” per decidir “quin camí” segueixen com a organització.

   

  La nova configuració del grup municipal serà motiu de debat i discussió, sens dubte. L’entrada d’un nou edil de la CUP no gaudirà del vistiplau de la totalitat dels membres de Guanyem, ni molt menys, però la presència de representants de Podem a la llista electoral és molt escassa i s’haurien de saltar molts candidats per arribar a nomenar un d’ells com a nou regidor. I a les files de Podem, un dels actius més potents –si no el més potent- de reclam de vot de Guanyem, no entusiasmarà el fet de comptar amb un grup de cinc regidors amb tres membres de la CUP i cap dels liles.