Enderroquen la foneria de Ca l’Andal

  1

  La masia històrica de Ca l’Andal continua resistint tot i el darrer enderrocament de
  l’antiga foneria de la fàbrica. El passat 10 de febrer, la plataforma Salvem Ca l’Andal
  comunicava via Twitter l’enderrocament total de la foneria, fet que s’havia produït, segons ells, abans de la reunió d’urgència amb l’Ajuntament de Badalona per parlar-ho. A més, des de la plataforma asseguren que s’ha utilitzat el temporal Glòria com a excusa per portar a terme aquesta acció. “L’estructura es va debilitar, està clar, però el primer que haurien d’haver fet és garantir la seva estructura”, declara al Diari el Jesús Mestre, membre de la plataforma. Aquesta foneria es va constituir formalment el 1943 i al 2016, fa només 4 anys, es va redactar oficialment el projecte que preveia el seu enderrocament, tot i que no s’ha fet efectiu fins aquest mes de febrer. “Un dels nostres objectius passa per la rehabilitació completa de tots els elements, que es mantinguin els horts, etc. Després, li volem donar un ús sociocultural”, assegura Jesús, posant de manifest la intenció de la plataforma totalment contrària a l’enderrocament de la històrica masia.

  La possible re habilitació de Ca l’Andal hauria de passar primer per un estudi de l’estructura, però des de la plataforma Salvem Ca l’Andal informen que encara no s’ha
  realitzat cap d’actual. “Fa anys ens vam proposar fer-ho, però l’Ajuntament es va negar. Per això actualment no sabem exactament l’estat de la masia”.

  En el moment de tancar aquesta edició, la plataforma estava pendent de reunir-se
  amb l’Ajuntament per tractar l’assumpte de la foneria i del futur de l’edifici construït al
  segle XV sobre bases romanes.

  1 COMENTARI

  1. Torre Codina, la Cacci, Edificis tapiats de Cal Arnús i Can Soley, ca l ‘Andal etc de propietat publica i sense cap ùs. Hi ha diners per fer-los funcionar? Qui es preocupa ?

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí