Endesa inicia el final del desmantellament de les Tres Xemeneies

  0
  69
  IMG_8815.JPG

  22/06/2015 – Endesa ha iniciat ja la recta final del desmantellament de la central tèrmica de les Tres Xemeneies de Sant Adrià i Badalona, un procés que va donar el tret de sortida a finals de 2012 i va camí de perllongar-se més de tres anys.

  Endesa ha iniciat ja la recta final del desmantellament de la central tèrmica de les Tres Xemeneies de Sant Adrià i Badalona, un procés que va donar el tret de sortida a finals de 2012 i va camí de perllongar-se més de tres anys. Fins ara, la companyia havia demolit i extret tota la runa i els elements residuals al marge de les tres torres i la sala de turbines, que es conservaran pel seu valor com a patrimoni industrial i que resten a l’espera de saber quin serà el seu futur. A més, cal recordar que, dins el recinte, encara es troba situada una subestació que dóna servei a uns 50.000 usuaris del tres municipis del Barcelonès Nord.

   

  L’empresa energètica començarà ara a desmuntar i traslladar els tubs de refrigeració, uns pantalans que s’endinsen uns 200 metres mar endins i que servien per extreure aigua. Degut a les seves dimensions, l’estructura de ferro i formigó s’haurà d’anar dividint i retirant poc a poc amb una gran grua i maquinària en una complexa operació que no es pot veure alterada per temporals marítims, per això Endesa vol finalitzar aquest procés abans de l’arribada de l’hivern. De fet, fa setmanes que el tram de costa a través del qual s’accedeix als pantalans, tant de la banda adrianenca com de la badalonina, està tancat a la ciutadania. De forma simultània, Endesa s’encarregarà del procés de descontaminació del terreny a través d’una tècnica de biodegradació natural potenciada artificialment.

   

  Els terrenys de les antigues centrals de tèrmiques ocupen un total de 125.592 m2, dels quals 44.150 m2 es troben al terme municipal de Badalona i 84.442 m2 a Sant Adrià de Besòs, entre el mar i la línia de ferrocarril. D’altra banda, cal sumar-hi 12.800 m2 més de superfície marítima corresponent als pantalans d’aigua de refrigeració.