Enfonsats en l’últim quart (80-67)

0
    38
    1617_RIO-CJB (34).JPG

03/12/2016 – Uns darrers deu minuts preocupants del Divina Seguros Joventut deixen en el no res els bons tres primers quarts efectuats a Santiago.

Sense continuïtat i concedint tantes segones opcions en el rebot és impossible vèncer en una pista com Fontes do Sar. A Galícia, la Penya encaixaria la vuitena desfeta en onze jornades, veient-se castigada per la inspiració de Dulkys (31 de valoració), del ‘gran capità’ Nacho Llovet (21) i per un darrer quart molt fluix (23-12).

Malgrat obrir el partit encadenant un 0 de 5 en triples, el Divina Seguros Joventut trobaria la fórmula correcta per trencar amb un inici de pur desencert i capgirar l’avantatge gaudit per Obradoiro en els primers compassos de l’encontre. Dos llançaments exteriors de Sàbat durien la iniciativa cap al bàndol verd-i-negre (6-8), situació que no s’allargaria en el temps.

Rio Natura Monbus reaccionaria de la forma més contundent possible, completant un parcial de 11 a 0 amb Bendzius i McConnell com a protagonistes (17-8). Després del pertinent temps mort demanat per Ocampo, la Penya aconseguiria arribar al final del primer període amb menys camí per recuperar (17-11), però un triple anotat per Pozas des de quasi el mig del camp tornaria a obrir diferències per l’Obra (25-17).

Encoratjats per la bona defensa efectuada per homes com Ventura, el Divina Seguros continuaria competint i sabria aprofitar les situacions obertes gaudides per Abalde i Sàbat per tal de gaudir dels seus primers avantatges (28-29). El conjunt verd-i-negre, però, es veuria penalitzat per les concessions de Bogdanovic (-5 de valoració al descans) i pel fet de no tancar correctament el rebot. Tot i aconseguir un 7/17 en triples durant el primer temps, la Penya hauria de marxar al descans per darrere en el marcador (40-37) i evidenciant dificultats per frenar Dulkys.

En la represa, la feina interior executada per Jordan guiaria el Divina fins al lideratge (40-42), guió que es repetiria a Sar gràcies a l’aliança formada per Ventura i Sàbat (49-52). La igualtat, però, seria la tònica que marcaria el partit, en part per culpa de les mancances badalonines a l’hora de controlar els rebots llargs (57-55).

Aquesta problemàtica, sumada al col·lapse sofert en la direcció en uns minuts sense Sàbat a pista i a l’excessiva dependència del triple, permetrien a l’Obradoiro obrir un forat en el marcador (69-61). Mancant quatre minuts, la Penya es veia obligada a buscar l’èpica en un Fontes do Sar conjurat per a l’ocasió. Llavors, el millor Llovet apareixeria per situar el màxim avantatge gallec fins al moment (77-65), trencant definitivament totes les opcions visitants (80-67). Fora de casa, la regularitat continua sense arribar.

Les reaccions del tècnic

Ocampo: “Hem arribat bé a l’últim quart, però no hem sabut jugar amb intel·ligència els darrers minuts. Hem patit molt en el rebot i ens segueix faltant una mica de duresa mental”.

Ocampo: “Ens han obligat a tirar molt de tres. No és normal que Bogdanovic tingui el desencert que ha tingut. Crec que hem de ser més forts mentalment. Quan Obradoiro anota a final de possessió no ens podem permetre que això ens afecti a l’hora d’atacar”.

Ocampo: “L’estat físic de Vasiliauskas no era el millor. Ha patit una grip al llarg de la setmana i l’he vist cansat. Per això he apostat per Vidal en alguns moments per fer de base”.

Fitxa tècnica

Rio Natura Monbus (80): Dulkys (24), Wittington (2), Bendzius (12), Allen (-), McConnell (14), Matulionis (3), Llovet (11), Pustovyi (9) i Pozas (5).

Divina Seguros Joventut (67): Sàbat (16), Vidal (2), Abalde (12), Bogdanovic (2), Jordan (7), Vasiliauskas (3), Ventura (11), Lapornik (-), Gielo (8) i Miralles (6).

Parcials: 17-11 / 23-26 / 17-18 / 23-12

Rebots: Bendzius (8) / Jordan (5)

Assistències: Dulkys (4) / Vidal (6)

Incidències: partit corresponent a l’onzena jornada de la Lliga Endesa, disputat a Fontes Do Sar davant 5.116 espectadors.