Engestur tindrà en compte el sou dels treballadors de les empreses que contracti

  0
  IMG_8346.JPG

  22/09/2016 – L'empresa municipal inclourà el clausulat social en els seus processos de contractació pública.

  Engestur tindrà en compte els sous dels treballadors i les seves condicions laborals com a criteris dins d'un procés de licitació en la contractació pública. El clausulat social són tots aquells mecanismes que permeten  incloure aspectes de les polítiques socials i mediambientals en la contractació pública que realitzen les administracions, entitats i empreses públiques com ara Engestur. En aquest sentit, l'ens badaloní està en procés de licitació del contracte de serveis auxiliars per al servei d’aparcaments de rotació i grua municipal, i en aquesta licitació s’han aplicat criteris socials a l’hora de valorar les ofertes presentades. No només l’oferta econòmica serà important, sinó que les condicions salarials i laborals dels treballadors tindran un pes molt rellevant.

   

  L’objectiu és aconseguir unes condicions de treball més dignes per a un sector laboral que pateix les conseqüències de la reforma laboral, al perdre la capacitat de la negociació col·lectiva, i un sistema de contractació pública on, fins ara, només es prioritzava l’oferta econòmica més baixa per sobre de les consideracions socials.

   

  En aquest sentit el gerent d’Engestur, Christian Carneado ha valorat que “en el sector públic local s'ha de garantir que els treballadors directes i indirectes gaudeixin de bones condicions laborals”. Tanmateix, Carneado ha recordat que la Llei de Contractes del Sector Públic estableix que l'incompliment d'aquestes clàusules pot ser penat, podent-se arribar a perdre l'adjudicació del contracte públic.