Ens deixa Josep Lluís Cortés, un històric del nostre bàsquet

  0
  Dop5uKqXsAAamS4.jpg

  04/10/2018 – El bàsquet català i estatal està de dol. Aquest dijous, als 80 anys d’edat, ens ha deixat Josep Lluís Cortés, tota una institució en l'esport de la cistella. Exjugador internacional, va vestir 116 cops la samarreta de la selecció i posteriorment, durant dues dècades, va ser l’ajudant del seleccionador Antonio Díaz Miguel, en una etapa on va conquerir l’històrica medalla de plata als Jocs Olímpics del 1984 a Los Angeles i tres metalls més (dues plates i un bronze) als europeus.

   

  També va ser tècnic de la Penya, el Círcol o l’Espanyol, i com a jugador va militar al Círcol Catòlic, l’Orillo Verde de Sabadell, el Real Madrid i la Penya, sent capità del l’històric Joventut que va conquerir la primera lliga la temporada 1966-67. En total, va guanyar 4 lligues (les altres tres amb el Madrid) i 5 Copes d’Espanya (4 amb els blancs i una amb la Penya).

   

  No va deixar mai d’estar vinculat al bàsquet i al món de l’esport, i també va ser regidor d’Esports de la nostra ciutat, president de l’Associació Catalana d’Entrenadors de Bàsquet, vicepresident de la Federació Catalana  i vicepresident i patró d’Honor de la Fundació del Bàsquet Català. Descansi en pau.