Entitats de botiguers signen un manifest per reclamar al consistori ajudes amb els llums de Nadal

  0
  11
  llums.JPG

  29/11/2012 – Les associacions de Bufalà, Pérez Galdós, Pau Piferrer, el passeig de La Salut, el Progrés, Artigues i Centre Comerç reivindiquen si l'Ajuntament fa l'esforç d'instal·lar llums de Nadal, hauria d'afavorir els eixos comercials.

  Bona part de les associacions de comerciants de la ciutat porten vàries setmanes fent públic el seu rebuig envers la decisió de l’Ajuntament d’il·luminar la plaça de la Vila i tres dels principals carrers de la ciutat amb motiu de les festes nadalenques. Com hem publicat anteriorment i com ells mateixos han afirmat, algunes d’aquestes entitats han hagut de renunciar als llums de Nadal pel seu alt cost, la disminució dels seus pressupostos i el retard amb el qual arriben les subvencions públiques. Els comerciants ja van expressar l’any passat la seva contrarietat a la forma de procedir del consistori i, enguany, en la mateixa situació, tornen a fer-ho, lamentant que se’ls ha tornat a ignorar.

   

  Les agrupacions comercials de Bufalà, Pérez Galdós, Pau Piferrer, el passeig de La Salut, el Progrés, Artigues i Centre Comerç han emès un manifest en el qual reclamen l’ajuda i els esforços del govern municipal en la instal·lació dels llums de Nadal. En el comunicat subratllen que és quelcom positiu que l’administració local prengui part d’aquesta iniciativa, però reivindiquen que tradicionalment els comerciants han estat els responsables d’il·luminar i donar vida als carrers de la ciutat durant les festes hivernals i que si ara l’Ajuntament fa un esforç en aquesta direcció, quan la situació econòmica més sacseja botiguers i entitats, els diferents eixos comercials de la ciutat haurien de ser els destinataris. Cal recordar que la despesa de la decoració nadalenca suposa, en la majoria de casos, gran part del pressupost anual per a una associació de comerciant.

   

  Les entitats recorden que són impulsores d’una part important de la dinamització i les activitats dels barris, i que el recolzament del consistori en la campanya nadalenca suposaria, per a les associacions, poder emprendre altres accions que enriqueixin les zones del petit comerç ciutadà.