Entitats i col·lectius de Badalona es coordinen contra la baixada de les pensions

  0

  19/10/2013 – La passada setmana va néixer la plataforma "Marea Roja por unas pensiones dignas", amb l'objectiu d'organitzar actes i distribuir informació als diferents barris de la ciutat per estimular la reivindicació civil.

  Badalona va ser testimoni la passada setmana del naixement de la plataforma “Marea Roja por unas pensiones dignas”, integrada per diferents entitats i col·lectius de la ciutat, i amb el recolzament de les d’altres localitats, i que té per objectiu mobilitzar la ciutadania contra la nova reforma de les pensions plantejada pel govern estatal del PP. Tenen la idea d’anar organitzant actes i distribuir informació als diferents barris de la ciutat per estimular la reivindicació civil.

   

  Alguns dels punts programàtics d’aquesta nova coordinadora d’entitats són lluitar per una pensió mínima de 1.000 euros, revaloritzar sempre les pensions segons l’IPC, jubilació als 65 anys, no privatitzar els serveis públics o garantir suministraments bàsics d’aigua, llum i gas, entre d’altres.

   

  La presentació va estar encapçalada per l’inspector de treball Héctor Illueca Ballester, un dels signants del document “En defensa del sistema público de pensiones”. Els organitzadors expliquen que aquest és el primer pas, però que la ‘Marea Roja’ s’anirà estenent a d’altres localitats i comarques, com per exemple el Vallès.