Entitats veïnals i educatives creen una plataforma per defensar les futures escoles de Montigalà

  0
  IMG_4992.JPG

  14/11/2014 – Un total de 14 associacions i federacions uneixen forces sota el nom de Plataforma en Defensa de la Zona Educativa de Montigalà (ZEM).

  Catorze entitats educatives i veïnals de Badalona han posat en marxa la Plataforma en Defensa de la Zona Educativa de Montigalà (ZEM), que, des de fa anys, hauria d’acollir els nous edificis Escola Montigalà i Institut Ventura Gassol. En la primera reunió del col·lectiu el passat divendres, es va fixar un full de ruta i un manifest conjunts amb l'objectiu de reclamar a la Generalitat i a l'Ajuntament de Badalona que compleixin els acords i la recent resolució del Parlament per establir un calendari de construcció de les instal·lacions educatives.

  La plataforma afirma que la construcció de l'Escola Montigalà i el Ventura Gassol "és més necessària que mai per al barri i el conjunt de la ciutat de Badalona" i creuen que és "prioritària" la celebració urgent de la reunió amb el Departament d'Ensenyament per tal de tenir un calendari de construcció dels dos centres, que “hauria de començar el 2015”. "D'aquesta manera aconseguirem que tiri endavant la Zona Educativa de Montigalà i solucionarem els problemes que genera l'actual mal estat del solar".

  El full de ruta inclou diverses mobilitzacions que començaran aquest dissabte, dia 15, amb una ‘Mani-Festa’, una activitat lúdico-reivindicativa, a les 12.00 hores, al solar on s'han de construir els dos equipaments educatius amb tallers de selfies, pancartes i una cadena humana, entre altres.

   

  Entitats constituents

   

  Les entitats que van constituir la Plataforma ZEM són les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) dels col.legis Folch i Torres, Joan Coret i Montigalà i la dels instituts Folch i Torres i Ventura Gassol; les Associacions de Veïns dels barris de Montigalà, la Pau, la Colina, Lloreda i Fondo Sistrells; l'Aula De Formació Activa (AFA) Lloreda; la Federació d'Ampa de Badalona (FAMPA); la Federeació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB); i Badalona es Mou.