PSC i ICV-EUiA proposen bonificacions a l’IBI i sancions a bancs amb pisos buits

  0
  IMG_7392.JPG

  14/11/2014 – PSC i ICV-EUiA han anunciat les seves al·legacions a les ordenances fiscals presentades pel govern local de cara a 2015.

  El PSC ha anunciat aquesta setmana la presentació d’al·legacions a les ordenances fiscals proposades pel govern local. Els socialistes consideren que el PP “és incapaç” de “fer política social i reactivació econòmica” i han proposat mesures que, al seu parer, poden “corregir les greus dificultats que experimenta molta gent de la ciutat”. Entre d’altres, plantegen una bonificació del 90% de l’IBI a les famílies amb tots els membres aturats i cap prestació i als majors de 65 anys amb una renda familiar no superior a 1,5 vegades el salari mínim interprofessional i una altra bonificació del 95% per a les entitats socials. D’altra banda, proposen la gratuïtat de la teleassistència per a aquelles rendes familiars inferiors al 2,2% l’IRSC (1.460€ aprox.) o la bonificació de la plusvàlua a la transmissió de locals mentre es mantingui l’activitat i una bonificació del 30% a l’Impost sobre construccions, a favor d’aquelles activitats que creïn ocupació.

   

  El grup d’ICV-EUiA també ha presentat les seves al·legacions, d’entre les quals destaca establir una taxa per multar els bancs amb habitatges buits a la ciutat, una mesura que ja van manifestar a través d’una moció al ple, que va ser aprovada per unanimitat al gener. A banda de les sancions, proposen incrementar fins a 600€ la taxa que paguen les entitats financeres per disposar de caixers a la via pública; augmentar l’IAE revisant la categoria fiscal dels carrers i bonificar a aquelles empreses que fomentin l’ocupació; fraccionar l’IBI en quatre terminis; eliminar la taxa de la teleassistència i congelar els preus públics vinculats a l’atenció de les persones grans, així com aprovar un reglament de subvencions per sufragar l’IBI de famílies en atur.