Entra en marxa la canonada provisional del col·lector per aturar l’abocament de residus al mar

  0
  DSC_3636.JPG

  31/01/2017 – El 'by pass' instal·lat amb urgència funciona des de la matinada de diumenge.

  Aquest diumenge han finalitzat els treballs de reparació d’emergència del col·lector de Llevant danyat durant el temporal a l’alçada de la platja de la Mora. El treball ininterromput dels operaris des de dimarts passat ha fet possible la instal·lació i posada en servei d’una canonada provisional que permet desviar la conducció de les aigües residuals. Una trentena de treballadors, diverses excavadores, camions i maquinària diversa han treballar dia i nit, 24 hores, per a finalitzar les obres el més aviat possible.

   

  La instal·lació d’aquest 'bypass' per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) es va completar la matinada de dissabte a diumenge. Des d’aquest moment ha quedat resolta la situació d’abocament d’aigües residuals que s’estava produint des que el temporal va provocar danys importants en el col·lector de Llevant, la infraestructura que porta les aigües residuals de Badalona i Montgat cap a la depuradora de Sant Adrià de Besòs per al seu tractament.

   

  Un cop finalitzades la reparació d’emergència, es planificaran els treballs per realitzar la protecció i reparació definitiva del col·lector de Llevant. 

   

  Es manté la prohibició del bany

   

  Aquest dimarts s'acabarà de prendre mostres de l’aigua de mar per comprovar l’estat sanitari i valorar si es pot desactivar el Pla Municipal d’Emergències per Contaminació Marina. L’episodi de contaminació de les aigües marines es donarà per finalitzat quan els resultats de les anàlisis de control de l’aigua tornin als seus nivells normals. Mentrestant, el Pla continuarà activat i es manté la prohibició de bany i d’accés a les zones afectades.