Entre els setze millors equips d’Europa (75-89)

0
    28
    Reyer Venezia

El Club Joventut Badalona va segellar la seva classificació per a la segona fase de l’Eurocup gràcies a una còmode victòria a Venècia davant el Reyer Venezia. El poder exterior dels verd-i-negres a partir del tram final del primer quart va enllestir un triomf fàcil i que situa la Penya entre els setze millors conjunts europeus.

El partit a Venècia va arrencar amb un intercanvi de cistelles en els minuts inicials però amb els locals aprofitant el rebot ofensiu per liderar mínimament el marcador (9-5). El desencert exterior i la manca de solidesa defensiva van ser algunes de les evidències negatives que va aprofitar el Reyer Venezia per trobar les pessigolles dels badalonins i obligar Carles Duran a demanar el primer temps mort (14-5).

I tal com va ocórrer diumenge contra Casademont Zaragoza al darrer quart, la Penya va reaccionar amb tres triples consecutius (16-14) i un López-Aróstegui ‘on fire‘. Amb quatre encerts de nou intents, la Penya va capgirar el marcador al final de quart inicial (21-24).

A l’inici del segon temps, el conjunt de Carles Durant va començar a exhibir-se. Ferran Bassas va augmentar la diferència màxima al marcador (21-26) i la connexió Neno – Morgan la va millorar apropant-se als dos dígits de marge (23-31), quan millors sensacions oferien els verd-i-negres. Bassas va agafar el relleu encistellador, i amb un parcial personal de 0-5 del base badaloní, la Penya començava a estabornir els italians (25-39) i la diferència va anar augmentant i augmentant abans dels descans (35-50). L’escletxa era ja de 15 punts al descans però havia arribat a ser de 18.

Amb la mateixa excel·lència que el quart anterior, la Penya va tornar a pista excelsa en el tir exterior. Molta facilitat sota cistella per mantenir la distància i progressant punt a punt en el partit més plàcid de les vuit jornades europees disputades (41-60). Tot i arribar als 20 punts de diferència i un ritme de quart més relaxat (46-66), Austin Daye i Isaac Fotu van liderar el Reyer per anivellar el parcial en aquest quart i reduir la diferència a quinze punts (53-68).

Aquesta escletxa encara es va reduir a deu punts (59-69) amb un parcial venecià de 13-2 que evidenciava la relaxació verd-i-negre fruit de la gran diferència assolida als dos quarts anteriors. La reacció italiana, però, també va tenir la seva resurrecció badalonina i la Penya va recuperar els seus millors parcials sota cistella i amb un 2-10 (61-79) va acabar de sentenciar el matx, la victòria i la classificació (75-89).

La diversificació dels minuts a pista i la bona actuació coral va oferir unes estadístiques amb cinc jugadors verd-i-negres amb 10 o més punts. Ante Tomic va ser el màxim anotador de la Penya amb 15 punts, 3 rebots i 4 assistències