Entrenament de qualitat contra el Barça (86-77)

0
    26
    DSC_0255.JPG

06/09/2015 – La Penya tanca amb una derrota contra el FC Barcelona Lassa la seva estrena oficial, en un partit marcat per l’encert exterior dels blaugranes (11/23).

FIATC Joventut i FC Barcelona Lassa han obert les seves respectives pretemporades disputant el partit de la jornada al Torneig BBVA que cada any s’organitza a la localitat de Sant Julià de Vilatorta.

En un Pavelló Municipal vestit de gala, verd-i-negres i blaugranes disputarien un duel singular, ja que cap dels dos conjunts podria disposar de les plantilles al complet. A les files del Barça, moltes baixes importants per lesió i per la disputa de l’Eurobasket; mentre que a la Penya encara li manca la contractació d’un aler de referència.

Amb Oleson i Djedovic alternant-se les funcions de base amb Stefan Peno, al FC Barcelona Lassa li costaria entrar en el partit. El FIATC Joventut gaudiria d’avantatges curts durant el tram inicial, gràcies a l’aportació d’homes interiors com Llovet i Drame (11-17).

Dos tirs lliures del pivot de Boston dispararien encara més la renda verd-i-negra (13-22), tot i que l’entrada de Moussa Diagné permetria als homes de Xavi Pascual recuperar-se i tancar el primer quart a només cinc punts (18-23).

Tot i aconseguir empatar amb bons minuts de Sulejmanovic, el Barça Lassa veuria com el FIATC Joventut recuperava la seva millor versió. L’equip de Salva Maldonado despertaria en defensa, completant un parcial de 6 a 12 amb una esmaixada d’Abalde que forçaria el temps mort blaugrana (31-37).

L’aparició a pista de Marc Garcia, però, permetria al vigent subcampió de lliga corregir les seves mancances ofensives. L’aler del Bages marxaria al descans sent el màxim anotador de duel (15 punts) i protagonitzant diverses accions de mèrit que acabarien per empatar el partit (46-46).

A la represa, la consistència ofensiva de Suton i Mallet donaria oxigen a un FIATC Joventut que començaria a tenir dificultats amb el pas dels minuts (50-55). El Barça apujaria el to físic i, amb un parcial de 8 a 0, agafaria el comandament del partit (58-55).

Les errades en el tir lliure del conjunt verd-i-negre i les bones rotacions blaugranes ampliarien l’avantatge de l’equip de Pascual fins a situar la Penya en un context perillós (67-58).

El FIATC Joventut es mantindria amb vida fins a l’últim període, quan diversos desajustos defensius li deixarien el triomf servit al Barça. Oleson trencaria definitivament el duel des del triple (81-69) i Samuels posaria la cirereta final atrevint-se a tirar des de la llarga distància (86-72).

Salva Maldonado aprofitaria els últims minuts del partit per donar protagonisme als més joves, veient que per la Penya ja era impossible remuntar (86-77). El 11/23 en triples sumat pel Barça acabaria pesant massa.

A les files del FIATC Joventut els jugadors més destacats serien Nacho Llovet (10 punts, 6 rebots i 15 de valoració), Alberto Abalde (13 punts, 6 rebots i 16 de valoració) i Demond Mallet (20 punts).

Pel que fa als debutants, Ousmane Drame tancaria el partit amb 8 punts, 8 rebots i 10 de valoració, mentre que Albert Sàbat anotaria 4 punts i capturaria 1 rebot (-1 de valoració). Demà, el primer equip de la Penya marxa a Benasc per realitzar la concentració de pretemporada.

Fitxa tècnica

FC Barcelona (86): Doellman (10), Vezenkov (8), Garcia (20), Djedovic (-), Peno (-) Kurucs (3), Eriksson (9), Diagné (3), Sulejmanovic (8), Samuels (17), Oleson (8) i Vila (-).

FIATC Joventut (77): Sàbat (4), Vidal (4), Llovet (10), Miralles (2), Suton (7), Nogués (1), Ventura (6), Abalde (13), Nikolic (2), Sans (-), Iriarte (-), Drame (8) i Mallet (20).

Parcials: 18-23 / 28-23 / 21-14 / 19-17

Rebots: Samuels i Diagné (7) / Drame (8).

Assistències: Oleson (4) / Ventura (3).

Incidències: primer partit de pretemporada del FIATC Joventut, disputat al Pavelló Municipal de Sant Julià davant d’uns 1.000 espectadors.