Entrevista a Ramon De Los Heros, constructor dels últims 16 Dimonis

  0

  Primer dimoni que es fa a Barcelona…

  Ens hem hagut de traslladar de la Mobba a un altre lloc. Ens ha retardat el fet de buscar un espai i portar tot el material. No hem pogut ordenar bé el local, però hem treballat “a tope”.

  En què ha afectat aquest canvi?

  Hem hagut de fer canvis als plànols. Les mesures dels espais on hem treballat eren diferents i a més la policia de Barcelona no està avisada com la de Badalona. Les peces que s’han de transportar havien de ser més petites a Barcelona.

  Les mesures del dimoni són més petites?

  Són més o menys com sempre. Fa entre 12 i 15 metres habitualment. Aquest any em sembla que arriba als 14.

  Heu modificat la manera de treballar amb els anys?

  Sí. Ara tenim una mica més de temps, mig més extra perquè abans anàvem justos. Però aquest any tot s’ha complicat. El pressupost també ha hagut d’augmentar perquè la Mobba era un espai públic i ara és un local llogat.

  Tens algun dimoni preferit?

  La Dimonieta. Li tinc molta estima perquè el concepte i la forma de treballar era diferent. Per fer-la vam haver d’investigar diferents aspectes. També m’agrada el Dimoni del misto, del Ramon Carreté, perquè és molt dimoni. Però a tots els hi tinc estima per diferents motius.

  S’ha especulat que el dimoni potser no es cremaria. Ja sabem que si, però, a tu t’agradaria que no es cremés?

  A mi m’agrada que cremi. El faig per cremar-lo. És un plaer veure cremar una cosa que has fet. L’estima a la figura es queda dintre. L’experiència i els conflictes que sorgeixen queden en el record.

  Ha estat un repte fer el dimoni de 2021…

  Hi ha dimonis que són més repetitius, però la construcció d’aquest ha estat un repte. Aquest l’hem hagut de posar  sobre d’una ampolla, hem hagut de tenir en compte els pesos perquè la figura suporti tots els elements. Que tingui els braços en l’aire també és una complicació perquè hem de reforçar aquesta zona. Quan té els braços al cos és més senzill.

    17 anys fent el dimoni… Que significa per tu?       

  A mi m’agrada fer-lo. Estaré fent el dimoni fins que em deixin. Jo sóc de Badalona i és el meu llaç amb la ciutat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí