ENTREVISTA. Parra, Young Talent: “Hem de ser conscients que Segona no és Tercera i que tindrem dinàmiques negatives”

  0
  DfbfySYXcAkE3ph.jpg
  Amb diferents noms i escuts –UDAF Inter, Inter Pomar i ara Young Talent – però sempre amb la mateixa essència i grup. De Quarta Catalana a Segona en quatre anys. 
  El Young Talent de Ricardo Parra debutarà la pròxima temporada a la segona categoria autonòmica de futbol. 
  Després de proclamar-se campió de grup a Tercera, el barri de Sant Roc tindrà – sis anys després – un representant en un esglaó on competirà davant històrics com el Mataró, el Canyelles o la Unificació Llefià. Al Diari de Badalona parlem amb Parra, l’entrenador de l’equip.
  Fa dues setmanes que vau ser campions, ja teniu mentalitat de Segona Catalana?
  No és fàcil d’assimilar perquè estem parlant d’un fet històric, però de mica en mica ens ho comencem a creure i veurem com afrontem el nou repte.
  Des de la banqueta, t’has sentit pressionat per un repte que era molt clar a l’estiu?
  És la tercera temporada a Tercera Catalana que pugnem entre les posicions capdavanteres i vulguis o no pressió n’hi havia una mica. Mantenim el mateix bloc de les darreres campanyes i el grup era conscient que aquest curs havíem d’assolir l’ascens a Segona Catalana sí o sí.
  Aquest repte de club i de grup, t’ha fet responsabilitzar-te encara més de l’ascens?
  Sempre hem intentat que els nervis hi fossin presents al cos tècnic. D’aquesta manera els jugadors no estarien tan tensos i més tranquils. Ells mateixos ja sabien l’objectiu i tenien interioritzada la fita que volíem aconseguir, encara que la classificació reflectís una segona posició a la taula durant unes jornades.
  Vau aconseguir l’ascens a la darrera jornada de lliga però aquesta era la vostra cerca, per aquest motiu el grau de satisfacció va ser més moderat?
  A mesura que et veus molt a prop de Segona l’alegria ja començava a contagiar el vestidor. Però la celebració a Cabrils va ser una gran festa.
  Quina és la clau de l’ascens?
  Som una família, un grup molt unit i la temporada és de 10. Mai hi ha hagut falta de compromís. Això sí, no esperava patir tant durant la temporada.
  Com arribeu a Segona?
  L’objectiu és la permanència, no podem aspirar a molt més. Segona Catalana és una categoria molt exigent. El bloc és el mateix i seguiran 12 – 13 jugadors de l’equip campió.
  Sou conscients que, molt probablement, tindreu més ensopegades que celebracions?
  Aquest aspecte és el punt que més em preocupa. Hem de ser conscients que Segona no és Tercera i tindrem dinàmiques negatives. És el gran dubte que tinc, la reacció que tindrem.
  Diuen que la primera temporada d’un debutant és la millor…
  Ja m’agradaria lluitar entre els equips de la part alta però hem de tocar de peus a terra i saber que comencem de nou.
  Fa sis temporades que no hi ha futbol de Segona Catalana a Sant Roc.
  Ens agradaria ser un referent i seguir el mateix camí que la Unificació Llefià, un club que porta molts anys a Segona. No volem ser un equip ascensor. El Young Talent un projecte nou i és difícil de poder catalogar tan aviat.