Èpica remuntada de la Minguella contra el líder (55-45)

0
    33

17/01/2017 – Les noies de Carlos Esteve ofereixen una demostració de caràcter a Casagemes per fer claudicar el Sant Nicolau.

El 2017 no ha pogut començar millor pel femení de l’Associació Esportiva Minguella. L’equip blau, un dels implicats en la lluita per evitar el descens al grup II de Primera, tornava de l’aturada per vacances afrontant un compromís de màxima dificultat: la visita del Sant Nicolau.

El fins ara líder es presentava a Badalona amb només un partit perdut, estadística que es veuria ampliada contra la Minguella (6/7). Els contraatacs locals i la manca d’encert vallesana donarien la iniciativa al conjunt d’Esteve (12-9), tot i que el Sant Nicolau no necessitaria gaire temps per capgirar el guió (18-25).

Amb el 28 a 35 en el marcador, semblava que les de Sabadell podien marxar definitivament, però llavors arribaria la reacció badalonina. La Minguella tornaria a activar la seva defensa i, a base de velocitat, completaria un parcial de 14 a 0 demolidor. Les locals acabarien anotant 27 punts en el darrer període (27-10), aconseguint a més dos triples decisius (55-45).

Mentre l’AE Minguella triomfava davant un dels favorits, el Natzaret (8/5) veia com el Geieg ‘B’ s’enduia el triomf de Pomar (52-55). L’actual tercer classificat del campionat dominaria el marcador des de bon començament, però el Sant Andreu aconseguiria refer-se en l’últim període, posant-se per davant amb el 47 a 45. En un final molt ajustat, el somriure final seria per la plantilla gironina.

Derbi verd-i-negre

Per altra banda, al grup IV de la Segona Catalana, Natzaret ‘B’ (7/6) i Divina Seguros Joventut (6/7) creuaven els seus camins a Pomar després de passar pel Nadal. Qui tornaria més en forma de les vacances seria la Penya, fent un últim quart d’escàndol que li serveix per sumar la tercera victòria consecutiva.

El derbi estaria marcat per les alternances (18-11) en el marcador (35-40) i, al final, s’arribaria a l’últim quart amb un context d’igualtat (53-51). En el moment de més pressió, 35 punts anotats pel Divina deixarien el Sant Andreu sense capacitat de reacció (67-86).

En relació al líder de la lliga, la UB Llefià (10/3), l’equip de Toni Madrid no s’adaptaria a l’ambient gèlid viscut a Sant Just (56-39) i cauria després de quallar un segon temps negre. Fins al descans tot restava obert (25-23), però un parcial de 21 a 7 i els 14 tirs lliures errats després de passar pels vestidors condemnarien el primer classificat.

Círcol i Sant Pep, els millors

Ja per acabar, a la Tercera Catalana, Círcol (8/3) i Sant Pep (7/4) segueixen sent els equips femenins de Badalona més inspirats en aquesta categoria. El Coto va superar el Sant Joan de Mata (61-34) i és tercer, mentre que el bloc parroquial es consolida en quart lloc després de superar el Vila Olímpica (27-88).

Per obrir el 2017, el Badalonès (7/4) va vèncer la Minguella ‘C’ (5/6) a casa (69-42), mentre que Natzaret ‘C’ (6/5) i Minguella ‘B’ (5/6) queien derrotats contra l’Alisos (57-64) i el Roser ‘C’ (49-42).