ERC carrega a Badalona contra PP, PSOE i CiU i fa una crida al vot dels catalans

  0
  junqueras.JPG

  14/05/2014 – El president d’ERC, Oriol Junqueras, i el candidat republicà a les Eleccions Europees, Josep Maria Terricabras, van protagonitzar ahir l’acte central de campanya de la formació política al Barcelonès Nord.

  El president d’ERC, Oriol Junqueras, i el candidat republicà a les Eleccions Europees, Josep-Maria Terricabras, van protagonitzar ahir l’acte central de campanya de la formació política al Barcelonès Nord, que va congregar més d’un centenar de persones al Teatre Blas Infante, al barri de Llefià.

   

  Durant la seva intervenció, Junqueras va destacar que el Partit Popular i el Partit Socialista són el mateix, “s’ajuden tant com poden” i han comès errors de gestió similars. “Els socialistes no volen aturar a Rajoy i el PP no pensa en el futur de Catalunya”. Tanmateix, el líder d’ERC va carregar contra CiU per l’intent d’externalització del departament comercial de TV3 i per l’aliança amb el PSC entorn al Barcelona World. “Si ens fessin més cas en decisions com aquestes, s’estalviarien molts mal de caps i errors”. El cap dels republicans també va repassar els perjudicis econòmics per a Catalunya en el cas de seguir lligats a l’estat espanyol. En aquest sentit, va subratllar que, per als catalans, sufragar el deute estatal suposaria uns 240.000 milions d’euros, mentre que, amb la independència, Catalunya només hauria de liquidar 56.000 milions, afirmà.

   

  Terricabras, per la seva banda, va asseverar que hi ha molta gent que no és independentista “de cor” però que no veu una altra sortida a dia d’avui. El candidat a les europees, en to d’humor, va comparar la relació Espanya-Catalunya amb la d’un matrimoni en el qual l’Estat no fa més que amenaçar els catalans arran de la seva voluntat d’escissió. El número 1 de la llista d’ERC considera que hi ha més raons, al marge de les econòmiques, però que, sobretot, “el poble català ja és major d’edat, vol votar i vol ser subjecte del seu futur”. Pel que fa a una hipotètica sortida de la UE, Terricabras va argumentar que no s’ha de tenir por,  que el procés ha de ser una “decisió negociada” i que s’ha de transmetre el missatge de Catalunya a Europa. “Hem de demostrar que volem votar el 9N i omplir les urnes el proper dia 25”.