El Prat es classifica per la final (84 a 71)

0
    30
    x diari.JPG

14/05/2014
    Els de Carles Duran van imposar-se al Càceres en un 5è partit èpic en el que van arribar a perdre per 10 punts a la 1a meitat

El Prat va aconseguir classificar-se per la final de la Leb Plata en derrotar al Càceres a casa en el 5è i definitiu partit.

El factor pista va acabar sent determinant per empènyer un equip que va patir però que es va saber refer en els moments més importants i que va gaudir d'encert quan ho necessitava.
    Els potablava van anar a remolc durant la 1a meitat en la que van arribar a perdre de 10 punts. A la 2a es va aixecar, va ajustar la defensa i va esperar el seu millor moment per rematar el partit.

A l'inici però, les coses no pintaven gens bé. Els del Delta havien sortit massa pressionats, i en els 3 primers atacs van llançar 3 triples, 2 al límit de la possessió.
    A l'altre banda del camp, Marco generava pels seus companys per clavar un 0 a 7 de sortida.

Només les accions individuals de Piru, clau per desembussar el 1r quart, permetien al Prat no perdre l'estela. El 1r triple del partit, d'Abalde al minut 8, ajustava el marcador (11 a 15), però Montañana seguia fent mal des del coll de l'ampolla (13 a 19 min 10).

El ritme era totalment imposat pels visitants, i tot i que els de Carles Duran van iniciar el 2n període amb més valentia en atac, amb 2 triples de Rakocevic i Mendía el Càceres va arribar a gaudir d'una màxima diferència de 10 punts (20 a 30).

Abalde va ser el salvador del match ball. L'aler gallec va anotar 11 punts en el 2n quart, per donar-li la volta al marcador abans del descans (39 a 37). Les pressions del Prat a l'últim minut havien accelerat als extremenys que fins aquell moment gairebé no havien comès cap error.

A la represa les forces es van igualar i cap dels dos equips podia imposar el seu ritme. El Prat però va saber aprofitar millor les seves opcions, i amb un triple de Caven i una antiesportiva sobre el propi jugador finès, va aconseguir ampliar la renda fins els 9 punts (54 a 45).

Els d'Antonio Bohigas havien deixat de fer el seu joc ordenat, i buscaven accions individuals en l'1 contra 1 sense gaire fortuna. El Prat però, no va poder aprofitar que el Càceres estava KO i els jugadors de rotació tampoc van poder anotar amb fluïdesa per fer més gran el parcial.

Amb un bon final de quarts dels visitants, la diferència es va escurçar (56 a 51), però Piru va fer una de les seves jugades mestre i va treure una falta de 3 tirs lliures a l'últim segon quan els verd-i-negres no estaven en bonus (58 a 51 min 30).

4 punts inicials del propi Piru a l'inici de l'últim quart donaven el màxim avantatge al Prat (62 a 51), però el Càceres va saber reaccionar. De nou de la mà de Marco, el seu millor jugador, els visitants van anar enquistant el partit (66 a 63 min 35).

Abalde aturava la lenta reacció visitant amb un triple (69 a 64), però només 10 segons després perdia el cap i li assenyalaven una antiesportiva quan el Prat tenia la pilota. Els visitants no van desaprofitar l'ocasió i van passar tota la pressió als potablava (69 a 68).

Llavors, empesos per un públic incansable, els locals van fer uns 3 últims minuts impecables. 2 excel·lents defenses sobre Rakocevic, el perill dels extremenys, van tenir recompensa en atac amb un 2+1 de Serrano (72 a 68).

Marco cometia el 1r error del partit i Nogués castigava a l'altre costat després d'una bona acció de Vilanova (75 a 68). Rakocevic responia de la forma més immediata i freda (75 a 71), però Piru va saber entrar al joc i va anotar un triple molt llunyà que sentenciava el partit.

A la desesperada, el Càceres no va saber anotar i els 2+1 finals de Serrano i Abalde van posar la cirereta a una nit rodona.

Serrano (23 de valoració), Abalde (22) i Piru (18) van ser els més destacats dels locals.

A la final ja espera el Palma, que va finiquitar la seva sèrie contra l'amics de Castelló el passat divendres. El primer partit serà divendres a les 20:30 a casa i el 2n diumenge a les 18:15 també al Joan Busquets