ERC esperona la independència a La Salut després del pronunciament del TC

  0
  ERC.JPG

  09/05/2013 – Tot i que estava prevista la visita del líder republicà, Oriol Junqueras va patir una caiguda al Parlament que li va impedir desplaçar-se a Badalona; el diputat Oriol Amorós va substituir-lo al Centre Cívic de La Salut.

  ERC portava dies anunciant una visita del president de la formació independentista, Oriol Junqueras, al Centre Cívic del Barri de La Salut que finalment no s’ha pogut produir. La caiguda –literal- del líder de l’oposició al Parlament a darrera hora de la tarda li va valer un trau al cap que li va impedir desplaçar-se a Badalona. Una sala plena amb més de 200 persones, però, va rebre de la mateixa forma el seu substitut, el diputat i vicesecretari general de Comunicació i Estratègia d’ERC, Oriol Amorós, que de seguida va confirmar el bon estat físic de Junqueras tot i la malaurada patacada

   

  Ahir mateix, el Tribunal Constitucional suspenia la declaració de sobirania que el Parlament de Catalunya va aprovar el passat gener. En resposta, Oriol Amorós afirmava ahir que “la voluntat democràtica d’un poble” està per damunt de qualsevol sentència o recurs, i que el full de ruta continua sent el mateix, amb la consulta a l’horitzó. El diputat d’ERC es va mostrar positiu i content per tornar a La Salut i va manifestar que són aquests els barris clau per aconseguir que la independència arribi a ser una realitat.

   

  Amorós va centrar bona part del seu discurs a enaltir les capacitats de Catalunya i a repassar l’espoli fiscal al qual, diu, Espanya sotmet a la regió catalana. “Tenim grans possibilitats empresarials i industrials, però no amb les mans atades”, etzibà. El diputat assegurà que Catalunya porta 26 anys perdent una mitjana del 8% de la riquesa per repartir-la amb l’estat, però que les tornes i la situació mai canvien, i considera que és hora que Catalunya pugui gestionar els seu propis recursos.