ERC estén la mà a l’oposició i demana que es reobrin les negociacions pel #canvibdn

  0
  38
  erc.JPG

  03/04/2013 – Els republicans creuen que s'han de deixar de banda les qüestions secundàries per auxiliar una ciutat en una "situació d'emergència social".

  L’agrupació local d’ERC continua estant a favor d’un canvi de govern a Badalona que consideren necessari. Davant la situació de trencament de les negociacions entre PSC, ICV-EUiA i CiU per plantejar una moció de censura al Partit Popular, els republicans s’han mostrat preocupats perquè la situació “d’emergència social” s’accentua dia a dia. Per això, el president badaloní, Miquel Estruch, estén la mà a la resta de formacions per “aportar el que calgui” i recomposar els ponts de diàleg.

   

  “Pensem que és més important la conjuntura de la ciutat que els posicionaments i les estratègies polítiques”, manifestava ahir Estruch. Els independentistes entenen i comparteixen el principi bàsic d’un govern sense implicats en processos judicials; també creuen, però, que ICV va marcar massa tard les línies vermelles que volen deixar fora del govern alternatiu a Ferran Falcó (CiU), qui ha demostrat poder governar bé i sense problemes i la imputació del qual, diuen, ve de lluny. En aquest sentit, també comprenen la federació nacionalista i expliquen que ells no haurien fet d’aquesta condició “un cavall de batalla” irrenunciable quan ja estava pràcticament tot lligat i consensuat. Estruch destacava ahir que cal tornar-se a seure amb esforç, serenor i generositat i deixar de banda qui ocupa o no un càrrec.

   

  Ja des de fa setmanes, ERC ha subratllat que a Badalona cal un “govern sòlid amb un ampli acord de ciutat més enllà d’un pacte polític” a tres bandes i un canvi de cadires. “La qüestió no és fer fora a algú, és oferir a la ciutat un executiu que reordeni el desgavell actual”.