ERC, la CUP i el moviment veïnal recolzen la moció de censura

  0
  IMG_4090.JPG

  14/03/2013 – Les dues formacions independentistes consideren que cal un gir radical en les polítiques i en la forma de fer del possible govern alternatiu, més enllà d'un simple canvi de cadires.

  Ja des de fa setmanes, i més intensament aquests darrers dies l’anunci d’una possible moció de censura ha despertat reaccions en la societat política externa a l’Ajuntament. ERC de Badalona manifesta que sempre ha considerat “un error” deixar governar el PP, però que “la realitat i l’actual situació d’emergència” han superat les seves expectatives. El líder de la formació a nivell local, Miquel Estruch, considera que des d’Esquerra tenen coses a dir, tot i no estar representants al Ple aquest mandat. Estruch assegura que està a disposició dels grups municipals que pretenen plantejar una moció de censura, sempre i quan l’acord al qual es pugui arribar sigui “un gran pacte de ciutat”, amb la participació de tota la societat política i civil compromesa, amb un govern diferent, molt obert i transparent, i “no un simple canvi de cadires”.

   

  Els republicans veuen “instranscendent” el polèmic debat al voltant del possible futur alcalde/essa, ja que, a hores d’ara, hauria d’estar en la 2ª o 3ª línia de prioritats. Tot i així, admeten que el més “lògic” seria que el cap d’un hipotètic futur executiu fos del PSC, per ser la força més votada de les tres.

   

  La CUP Badalona, per la seva part, també dóna suport a la destitució de Xavier Garcia Albiol i recolza el caràcter “d'urgència” de la situació actual. Consideren que cal una “neteja a fons” i que s'executin polítiques reals per tal que el canvi no esdevingui un procés “estèril i continuista”. En aquest sentit, la formació independentista afirma que no serviria de res recuperar pràctiques anteriors amb els mateixos protagonistes.

   

  En paraules del seu portaveu, Francesc Duran, exposen que s’ha de produir un “augment de la participació política de les ciutadanes i ciutadans, la derogació de l’ordenança de civisme o que es permeti l’ús dels espais públics", així com la "transparència total i que qualsevol persona imputada per corrupció quedi fora del govern".

   

  La formació també exigeix que s'aturi de forma immediata la “repressió”, que es disolgui Unitat Omega i es destitueixi Miguel Jurado.

   

  El moviment veïnal aplaudeix un horitzó sense Albiol

   

  La Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC) i la Federació d’AV de Badalona (FAVB), subratllen el menyspreu absolut d’Albiol cap al moviment veïnal i l’activació de polítiques clarament xenòfobes contra el veïnat nouvingut d’altres cultures i països. En conjunt, celebren que s’estigui estudiant la possibilitat d’un govern alternatiu i que, en tal cas, els nous mandataris mostrin una altre sensibilitat.

   

  Ja al gener les entitats veïnals van denunciar que encara no han cobrat les subvencionat atorgades per l’exercici del 2012, i que les partides pressupostàries del 2013 preveuen retallades d’un 40%, fets que suposen “l’ofec econòmic” del moviment.

   

  “És una vergonya que des la seva elecció, gairebé fa dos anys, García Albiol no s'hagi trobat amb les persones representants del moviment veïnal per escoltar-les i tractar de treballar amb elles per la ciutat, compartint neguits i projectes”, etziba el president de la CONFAVC, Jordi Giró.