La Cremada del Dimoni 2013 ja té al seu flamant protagonista

  0
  DIMONI 2013 -disseny.jpg

  14/03/2013 – La badalonina Raquel Riera és l'autora del disseny guanyador, inspirat en els pescadors que van propiciar l'origen de la tradició de la Cremada.

  La badalonina Raquel Riera ha estat la guanyadora del quinzè Premi de Disseny del Dimoni de Badalona – Crema’l Tu!, segons ha acordat el jurat reunit aquesta setmana. El dimoni que aquest 2013 es cremarà durant les Festes de Maig de Badalona està inspirat en els pescadors que van ser l’origen de la tradició de la Cremada del dimoni.

   

  Segons Raquel Riera, l’obra titulada Badalona a la vista s’inspira en l’al·lusió als pescadors que el Baró de Maldà cita en la seva obra Calaix de sastre. L’autor descriu l’any 1785 com uns pescadors cremaven un ‘figurón’ a la platja de Badalona. A partir d’aquest fet, els membres de la Confraria de Sant Anastasi van crear l’any 1940 l’actual Cremada del Dimoni, que l’any 1991 va ser declarada d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya.

   

  Raquel Riera i Baldo va néixer a Badalona el 1988. Va estudiar il·lustració a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona i actualment està estudiant Educació Infantil a la Universitat de Barcelona.

   

  El jurat ha declarat finalistes del concurs els dissenys amb els títol: Bon Vent i Barca Nova, de Carles Carreras i Serra, i Pinten Bastos, d’Albert Navarro.

   

  El premi per aquest disseny guanyador és de 1.000 euros però, a més, tindrà el reconeixement de tota la ciutat ja que un constructor donarà forma al dibuix i es plantarà a la platja uns dies abans de la Cremada del Dimoni, a la vista de tota la ciutadania.

   

  La Cremada del Dimoni, que se celebra el vespre del 10 de maig, vigília de Sant Anastasi (copatró de Badalona), és l’acte central de les Festes de Maig i un dels esdeveniments culturals més emblemàtics i participatius que se celebren a la ciutat.