Fiscalia arxiva la investigació sobre el suposat frau de FCC que va denunciar el govern

  0
  628793de-84f9-40c7-9e67-6d6920a2e1ce_1.jpg

  12/01/2018 – El govern subratlla que la fiscal només ha revisat un 30% de la documentació que han aportat, i que ni s'ha repassat l'informe intern realitzat pel secretari amb el suport d'advocats externs.

  La Fiscalia ha decidit arxivar la investigació sobre el possible frau que Fomento de Construcciones y Contratas hauria comès al servei de neteja de la via pública de la ciutat, com va denunciar l'executiu fa més d'un any. Segons avançava El Punt-Avui, la fiscal Teresa Duerto considera que hi ha falta de concreció en la documentació presentada.

   

  El document de Fiscalia apuntaria que la versió dels tècnics municipals es contradiu amb alguns punts denunciats pel govern, recolzat en l'informe inicial. També que els propis tècnics consideren que l'autor de l'informe no té els coneixements necessaris per comprendre la gestió del servei. FCC ja s'hauria querellat contra Jordi Colomer per la via civil.

   

  El govern s'ha mostrat sorprès per la decisió de la Fiscalia i assegura que només s'ha analitzat aproximadament un 30% del total de la documentació aportada, una part que només comprendria una mica més de tres milions d'euros dels més de 10 sobre els quals reflexiona l'informe. En qualsevol cas, expressen que el que ha fet la fiscal és supervisar les dades presentades, però no anar més enllà.

   

  “El que preteníem era que s'investigués, la revisió de dades ja l'havíem fet nosaltres i és evident que si haguèssim detectat algun frau, ho hauríem denunciat directament. Nosaltres no tenim els recursos per investigat a fons i creiem que no fer-ho és una imprudència per part de la Fiscalia”, considera el tinen d'alcalde Jose Téllez.

   

  També apunta el regidor de Guanyem que l'organ judicial només ha reparat en l'informe inicial de Jordi Colomer, però subratlla que aquest estudi va ser només l'inici, i que, de fet, el propi Ajuntament ja no l'usa com a eina de treball. “Després de l'informe de Colomer, vam iniciar un expedient intern, liderat pels serveis jurídics de la casa i el secretari municipal, que també té el suport d'un despatx d'advocats extern. Aquest informe ni tan sols s'ha examinat, i apunta a possibles pràctiques irregulars”.

   

  En aquest sentit, i en base a aquest anàlisi intern, Téllez explica que s'han pogut realitzar revisions de preus i tarifes que suposaran un estalvi de 200.000 euros anuals en el contracte. “El PP demana que Jordi Colomer torni els diners que va percebre per l'informe, però només amb aquest estalvi ja ha sortit molt a compte”. També avança que hi haurà més accions administratives per modificar punts del contracte que puguin estar implicant un sobrecost a dia d'avui, i que aquest, el d'estalviar recursos de les arques públiques, és l'objectiu final de tot plegat. D'altra banda, apunta que es duran a terme auditories anuals i revisions econòmiques del contracte.

   

  El PP demana la dimissió de Dolors Sabater

   

  El PP creu que l'arxivament per part de la Fiscalia treu “credibilitat” al govern i que deixa en evidència les acusacions del govern sobre el contracte, quelcom que també ataque, diuen, als funcionaris de l'Ajuntament. “Va ser una imprudència i una temeritat donar credibilitat a aquell informe, sense haver parlat amb els tècnics ni l'interventor abans. Si FCC decidís emprendre una acció legal contra el Consistori, tindria serioses opcions de guanyar”, avisa l'exregidor de Vía Pública del PP, Daniel Gracia.

   

  El president 'popular', Juan Fernández, creu que s'han de depurar responsabilitats polítiques i que l'alcaldessa, com a cap visible d'aquest moviment, hauria de deixar el seu càrrec. Després d'aquesta decisió de la Fiscalia, Fernández considera que el govern hauria de recular i deixar de banda qualsevol tipus d'expedient sancionador que tingués pensat emprendre.