EUiA renuncia a les primàries i dialogarà per confluir i sumar-se a altres plataformes polítiques

  0

  20/02/2015 – L'agrupació d'esquerres no tria una candidata i ja ha començat a mantenir contactes amb altres forces i plataformes polítiques per intentar confluir i sumar-se a altres col·lectius.

  Després de mesos d’ajornaments, debats i desavinences internes, sembla que la formació local d’Esquerra Unida i Alternativa encararà els mesos previs a les eleccions sense una única candidata. Així ho van acordar els dos sectors del partit ‘enfrontats’ les darreres setmanes abans de repetir les primàries el passat 15 de febrer, decisió que la Direcció Nacional d’EUiA havia pres per solucionar una situació de desacord intern que l’agrupació badalonina vivia des de les polèmiques primàries inicials celebrades el passat setembre.

   

  A través d’un comunicat, EUiA explica que les dues candidatures “han renunciat simultàniament” a presentar-se, que la “confrontació electoral queda suspesa” i que la formació aportarà “les seves dues candidates, Maria Gallardo i Montse García, i la seva militància i propostes programàtiques a la suma amb altres forces transformadores”, emmarcat dins la “voluntat de confluència amb altres organitzacions socials i polítiques”. L’objectiu, diuen, és evitar la fragmentació del vot i generar “una confluència de confluències”, “sense imposicions ni exclusions” i acceptant la possible dissolució de les sigles dins d’altres iniciatives locals que ja existeixen en aquest moment i similars a les plataformes unitàries que s’estan formant a altres localitats. “Hem de posar la prioritat de serveis als interessos de la ciutat per sobre de qualsevol imatge de fricció”, expressa el comunicat.

   

  Tanmateix, EUiA ha procedit a crear una comissió electoral, composada per cinc persones i que farà el paper de nou instrument de l’organització local, per tal de desenvolupar l’esmentada confluència política. De fet, aquesta mateixa setmana ja s’han començat a donar els primers contactes amb altres col·lectius.

   

  Un sector del partit difereix de l’acord pres

   

  Tot i que la línia general dins d’EUiA és de suport envers la decisió, hi ha un sector de l’agrupació que veu el pacte amb reticència i dubta de si la part més ‘clàssica’ de la formació està realment disposada a confluir o es tracta d’una simple estratègia. Fonts internes d’Esquerra Unida, però, asseguren que l’única intenció de l’acord és deixar de banda les confrontacions internes que, els darrers mesos, han impedit treballar al carrer i dialogar amb altres partits. Tothom ha cedit en les seves postures per fer possible un projecte comú i de confluència de cara al maig, sense pretensions i deixant de banda les sigles, expliquen aquestes mateixes fonts.

   

  Pressió per a Iniciativa

   

  De materialitzar-se la unió d’EUiA amb alguna de les dos plataformes, Iniciativa es veuria abocada a una cruïlla: o bé presentar-se com a partit de forma solitària, sense el seu clàssic soci de coalició, o renunciar a les sigles per formar part d’una candidatura més àmplia d’esquerres.