Falcó (CiU) manté que no tenia “capacitat executiva” a Adigsa i es desmarca de les comissions

  0
  66
  falco.jpg

  23/05/2013 – El regidor badaloní i diputat de CiU al Parlament va repetir ahir la mateixa declaració que el 2006; assegura desconèixer qualsevol contractació o comissió irregular de la qual algú de l'ens públic es pogués aprofitar.

  El diputat de CiU al Parlament i líder del grup municipal a Badalona, Ferran Falcó, va mantenir ahir davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on va declarar per la seva presumpta implicació en el ‘cas Adigsa’, la mateixa postura que ha mostrat des de 2006: insisteix en què el seu càrrec no tenia “capacitat executiva” i assegura desconèixer qualsevol contractació presumptament irregular que algú de l’ens públic pogués haver fet llavors. El regidor badaloní considera que tot ha quedat més clar i espera que la Justícia dilueixi aviat qualsevol dubte que pugui haver sobre la seva persona, després de set anys imputat esperant a declarar per segon cop.

   

  Ferran Falcó ja va ser citat el 2006 al Jutjat de Barcelona, que més tard va haver d'inhibir-se del cas a favor del TSJC després que Falcó fos elegit diputat al Parlament de Catalunya el 2010-11.

   

  La investigació judicial del cobrament de comissions il·legals d'Adigsa es deriva d'una querella presentada per la Fiscalia el 2005, després que el llavors president Pasqual Maragall acusés implícitament CiU al Parlament d'haver cobrat comissions de constructores a les quals va adjudicar obres durant els seus anys de govern.

   

  Les irregularitats s’haurien produït en concedir obres a dit a petits constructors a canvi del pagament de comissions de fins el 20% i sense complimentar el tràmit administratiu necessari.