La ràtio de La Llauna i el B7 s’augmentarà per cobrir la necessitat de places a la zona 4

  0
  lallauna.jpg

  23/05/2013 – Les AMPA de les escoles d'aquesta àrea de la ciutat portaven dies alertant de la falta de places per a una vintena d'estudiants; Ensenyament ha pres aquesta mesura per tal de solucionar la situació.

  Les AMPA de les escoles públiques de Primària de la zona 4 de Badalona, Progrés, Gitanjali, Ventós Mir i Jungfrau, porten setmanes denunciant públicament que hi havia alumnes en perill de quedar-se sense plaça per accedir als instituts adscrits de la seva àrea. Les dades de la preincripció deixaven fora de La Llauna i el Badalona VII (B7), els dos centres de referència, una vintena d’estudiants que enguany han de començar l’ESO. Els pares i mares han reprovat la falta de previsió del Departament d’Ensenyament i, finalment, semblen haver aconseguit una solució.

   

  Durant una reunió mantinguda la setmana passada, els responsables territorials de la Generalitat en aquest àmbit van argumentar que la fluctuació demogràfica ha trastocat les previsions, però que cap nen o nena es quedarà sense plaça. La solució, segons van exposar als pares i mares, passa per augmentar la ràtio fins a 32 alumnes per classe a La Llauna i al B7. Tanmateix, van explicar que s’afegeix una línia al IES Eugeni d’Ors, que el nombre de repetidors sempre acostuma anar a la baixa quant a les previsions i que, amb això, es guanyaran prop de 46 places a tota la ciutat. El compromís d’Ensenyament, asseguren les AMPA, es tractar particularment el cas de les famílies d’aquesta vintena d’estudiants afectats per la falta de places per tal que no es quedin fora de la seva zona d’adscripció.

   

  Els pares i mares, per la seva part, recorden que aquest problema no existiria si s’ampliés una línia a La Llauna, proposta de la qual ja s’havia parlat anteriorment, i que hagués donat la cobertura exacta per aquests 20 nens i nenes.