Falcó (CiU) recomana al govern badaloní seguir la tasca de Santa Coloma quant a promoció econòmica

  0
  77
  fotoGrameimpuls.JPG

  11/06/2013 – El regidor badaloní es va reunir amb el regidor i cap de l'empresa colomenca de promoció econòmica, Carles Combarros (CiU), per intentar extrapolar alguna de les mesures de Santa Coloma a Badalona.

  El president del grup de CiU a Badalona i diputat comarcal al Parlament de Catalunya Ferran Falcó s'ha reunit amb la direcció de l’ens públic de promoció econòmica de Santa Coloma de Gramenet, Grameimpuls, per a analitzar projectes que s’impulsen a la ciutat veïna

   

  Ferran Falcó va lamentat ahir que el govern de Badalona “no destini els recursos i les energies en matèria de promoció econòmica que destinen ciutats com Santa Coloma”, on aquest àmbit d’actuació està liderat pel regidor de CiU, Carles Combarros.

   

  Després d’una reunió amb Combarros i tècnics de Grameimpuls, Falcó ha destacat que “mentre a Santa Coloma signen un conveni amb Microbank, filial del grup CaixaBank, per tal que l’entitat financera destini un milió d’euros en crèdits, sense aval i de fins a 25.000 euros, per a nous projectes emprenedors o per a ampliació d’iniciatives existents, el govern de Badalona no és capaç d’impulsar una política de promoció econòmica potent, ambiciosa i transformadora”.

   

  El líder de CiU a Badalona ha advertit al govern del PP que la promoció econòmica no es pot limitar a autoritzar que els comerciants organitzin una shopping night o que la Rambla aculli una fira de l’automòbil, i ha recordat que el poc que s’ha fet s’ha impulsat per mandat del Ple municipal, com ara el viver d’empreses recentment inaugurat a Les Guixeres. Per això, Falcó ha dit que “aquesta idea dels microcrèdits a emprenedors s’ha de poder exportar a Badalona, ja que no costa diners a l’Ajuntament, que només intervindria en la validació tècnica dels projectes d’empresa que sol·licitin acollir-se a aquest programa. Es tracta d’una col·laboració público-privada interessant que espero que l’Ajuntament de Badalona impulsi”.

   

  Plans d’ocupació

   

  Falcó ha posat de manifest que “mentre a Badalona es redueix l’aportació pròpia a plans d’ocupació, a Santa Coloma, que no és pas una ciutat econòmicament més potent, s’incrementen els recursos”.

   

  El líder de CiU ha reclamat “que l’Ajuntament de Badalona, amb els seus propis fons, faciliti plans d’ocupació, com s’ha fet a Santa Coloma amb el lideratge de Combarros”, i ha anunciat que faran “una proposta concreta perquè l’Ajuntament de Badalona tingui plans d’ocupació amb recursos propis, que poden sortir de partides sobredimensionades i que no s’han tocat, com la dels llibres de text, que es pot reduir destinant una part a programes que permetin que persones aturades trobin feina, una línia d’actuació que hauria de ser la prioritària per al govern del PP, després que Madrid hagi reduït en un 75% el pressupost per a plans d’ocupació”.