Les protestes de les treballadores de la neteja municipal no cessen

  0
  neteja.JPG

  11/06/2013 – Ahir es van reunir prop d'un centenar a les portes del Viver pocs minuts abans d'una roda de premsa del govern municipal.

  La protesta dels treballadors i treballadores de la neteja dels edificis municipals continua. Ahir, prop d’un centenar de persones del col·lectiu es va aplegar a les portes de l’edifici del Viver, pocs minuts abans d’una roda de premsa de l’alcalde Garcia Albiol i el seu equip, i les pancartes i el xivarri es van allargar durant una bona estona. El comitè d’empresa de FCC, companyia responsable del servei de neteja, es va reunir dimecres passat amb la tinent d’alcalde Maritxu Hervás per continuar negociant les condicions de la plica del nou contracte. Els representants laborals expliquen que van entregar els documents que demostren que van arribar a un acord, fa un any, amb el tinent d’alcalde Ramon Riera per no retallar sous ni plantilla a canvi d’un ERE voluntari que els propis treballadors van accedir a fer el 2012. Ara, diuen, esperen que l’executiu se’ls estudiï i els convoqui per a una nova reunió.

   

  Tot i que estava previst que al darrer Ple municipal es debatés el nou contracte de la neteja dels edificis municipals, el govern local va retirar el punt de l’ordre del dia a última hora. Presumiblement, la falta d’acord i conseqüent negativa de CiU -ja que PSC i ICV-EUiA havien mostrat ja el seu rotund ‘no’- va provocar que l’equip de Garcia Albiol hagi preferit continuar negociant la proposta amb l’oposició i els treballadors.

   

  Abans del Ple, i durant la darrera setmana, la mobilització de treballadors i treballadores ha estat constant i visible. I així pensen seguir, els propers dies, fins que l’Ajuntament els hi doni una resposta a les seves peticions. Els representants laborals insisteixen en què els sous ja són suficientment baixos i que si els hi resten més complements, com creuen que passarà amb el nou contracte, i suprimeixen el servei de juliol i agost, posaran en una situació delicada a moltes famílies. De fet, manifesten que aquests canvis, als quals diuen que s’ha de sumar l’ampliació i partició de la jornada, suposaran 25 acomiadaments. En aquest sentit, consideren que durant molts anys les empreses s’han estat lucrant i que, si s’ha de retallar per algun lloc, hauria de ser dels seus beneficis.

   

  Des del govern municipal no es volen avançar les condicions de la plica del nou contracte, ja que no es poden conèixer fins que es faci públic. El regidor de Via Pública, Daniel Gracia, va assegurar ja fa dies que no tenen cap problema amb el personal de la neteja i manifestà que si els treballadors tenen alguna inquietud l’han de dirimir amb la seva empresa, FCC.