FAMPAS insta l’Ajuntament a defensar la continuïtat de grups de P3 davant d’Ensenyament

  0
  IMG_5541.JPG

  27/03/2015 – La comunitat educativa demana una postura ferma i d'unitat davant les possibles reduccions, un cop conegudes les dades de preinscripció escolar.

  La comunitat educativa de Badalona espera amb incertesa el resultats oficials i definitius de les preinscripcions escolars i la decisió del Departament d’Ensenyament pel que fa a la reducció d’algun grup de P3. Fa unes setmanes que la Federació d’AMPAs ja va denunciar, tal i com va confirmar la Generalitat, que s’estudia la possibilitat d’eliminar una línia d’educació infantil a les escoles Rafael Alberti, Pau Picasso i Pere de Tera. No obstant, es tractava d’una perspectiva provisional lligada al nivell de matriculacions.

   

  FAMPAS va fer públiques fa uns dies les dades de preinscripcions de les escoles potencialment afectades i exigeix una resposta a l’Ajuntament. Segons la plataforma educativa, Pau Picasso i Pere de Tera han sumat 44 i 42 respectivament, mentre que el Rafael Alberti compta amb 30 i el Baldiri Reixac, que ja va perdre un grup a l’inici d’aquest curs, 32. En aquest sentit, tot fa pensar que l’Alberti obrirà el setembre vinent una sola classe de P3 i que el Baldiri no recuperarà una segona; Pau Picasso mantindria les dues actuals i la decisió sobre el Pere de Tera queda rodejada d’incògnita, atès que rep la matriculació d’infants de Santa Coloma –el centre es troba a la frontera del terme municipal- i algunes preinscripcions podrien ser redirigides a escoles colomenques.

   

  Representants del col·lectiu van intervenir aquest dimarts al Ple municipal per demanar a la regidoria d’Educació que adopti una postura real i activa sobre el tancament de línies i un acord de defensa de ciutat, més enllà de les paraules de suport. El titular d’Educació, Juan Fernández, explica que s’ha de reunir aquests dies amb Ensenyament per conèixer les mesures que s’adoptaran, i que l’Ajuntament demanarà el manteniment de dos grups als centres amb el nivell d’inscripcions requerit. Sí va confirmar que l’Alberti no ha sumat matriculacions suficients, però no va esclarir el futur pròxim del Pere de Tera.

   

  Des de FAMPAS mantenen que haver engegat la preinscripció amb una previsió a la baixa no ofereix condicions d’igualtat entre totes les escoles, han demanat reunió amb els Serveis Territorials d’Ensenyament i exigeixen la convocatòria del Consell Escolar Municipal. Fernández, en resposta, s’ha compromès a reunir l’òrgan local quan tingui una resposta de la Generalitat.