Ferran Canals, director esportiu femení: “Ens hem pogut plantejar objectius que, inicialment, no ens havíem plantejat”

  0
  113

  Ferran Canals va acceptar a l’estiu el repte i la responsabilitat de coordinar i liderar la direcció esportiva del sènior femení el Club Joventut Badalona en la seva estrena a Lliga Femenina 2. I no ha estat un debut gens dolent. Ni de bon tros. Fins al tram final de la temporada, el conjunt verd-i-negra ha tingut possibilitats d’ascens a la Lliga Femenina 2 Pro amb un equip pràcticament construït a contratemps.

  Debut a la categoria de plata amb 14 victòries i 12 derrotes. Gens malament. Quina valoració fa de la temporada?

  El balanç de la temporada és molt positiu. Volíem consolidar-nos a LF2 i competir en tots els partits, independentment del rival. Hem complert tots els objectius que ens vam plantejar i ho hem aconseguit amb escreix.

  Tot va arribar una mica de sobte i això provoca una confecció de la plantilla diferent a diferència d’una temporada normal. Per tant, sí que teníem l’objectiu molt clar que havíem de consolidar-nos i s’havia de formar un grup de jugadores que ho confirmessin. Buscàvem un perfil de jugadores molt joves i amb una gran capacitat de treball. Ens hem trobat que a poc a poc assolíem els objectius i al final de la primera volta vam veure que podíem trobar un objectiu encara amb més ambició.

  L’equip ha superat les expectatives inicials?

  Sí. Pel que era inicialment l’objectiu, sí que les hem superat i, fins i tot, ens hem pogut plantejar fites que inicialment no eren objectiu plantejats.

  A pista hi havia una jugadora amb més experiència en la categoria com és Minata Keita. Es buscarà fer un pas endavant el proper curs?

  Una jugadora com Minata és una jugadora molt determinant i molt impactant en la categoria, tot i que no hem d’oblidar que érem un equip molt jove i amb una mitjana d’edat de 21 anys. En una categoria com aquesta, també buscàvem jugadores joves i amb projecció, amb cultura del treball. Ara busquem fer un pas endavant i buscar reptes encara més ambiciosos. No perdrem la nostra identitat d’aposta per la gent jove però per objectius concrets sí que va bé tenir aquesta ajuda de jugadores amb més experiència.

  És difícil tenir jugadores de la base al primer equip a curt termini?

  Encara estem en un moment embrionari del projecte i ens cal un parell d’anys més de consolidació. Volem que el sènior sigui un espai perquè les joves de la base es puguin desenvolupar en aquest projecte formatiu. Encara és una mica d’hora per tenir jugadores al primer equip però esperem que més jugadores tinguin aquest espai de dinàmica de Lliga Femenina 2.

  Ha començat la direcció esportiva a confeccionar la temporada 2021 – 2022?

  Estem treballant en la propera temporada però encara és una mica d’hora. Aquest any hem treballat amb un bloc que no era un equip però hem aconseguit que el grup sigui una bona plantilla. Si volem objectius ambiciosos hem de reforçar-nos i millorar la plantilla però sense perdre l’essència d’allò que s’ha construït fins ara.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí