Firebats assalta Badalona i referma el seu lideratge davant els Dracs

  0
  badalona dracs.jpg

  13/04/2015 – Després d'aquesta pèrdua (3-7), als Badalona Dracs se'ls hi complica la primera posició i hauran d'aparcar la LNFA per afrontar el primer partit de la EFL a Alemanya.

  El líder, València Firebats, va salvar un escull molt complicat en la seva visita a Badalona, en un partit en què els valencians van saber sobreposar-se a la baixa per lesió d'una de les seves estrelles, el quarterback Chris Debowski (19 passos de touchdown d'aquesta temporada). Fran Moret va ocupar el seu lloc dirigint l'atac valencià, que sense Debowski va apostar més pel joc de carrer amb Héctor Pertegaz i un decisiu Nayim Mohamed, autor de l'únic touchdown del partit.

   

  La clau de la victòria visitant va estar, sense dubtes, en la gran actuació del seu equip defensiu, que no va donar treva a l'atac rival. En tot el partit la pressió sobre el quarterback dels Dracs, Sergi Gonzalo, va ser constant. Sense deixar pensar al director de joc dels negre i plata. A més, els Firebats també van tancar totes les portes al perillós joc terrestre dels Dracs que encapçala Curtis Cannon (15 touchdowns), que es va quedar sense anotar.

   

  Els únics tres punts del conjunt d'Oscar Calatayud van arribar al segon quart, gràcies a un field-goal convertit per Sergi Gonzalo (3-0). L'alegria, sense dubtes, va durar poc per als Dracs.

   

  En el kickoff posterior, Nayim Mohamed va protagonitzar un gran retorn que va deixar als Firebats en una gran posició de camp. El propi Nayim, amb una carrera de 8 iardes, va anotar  el touchdown que acabaria decidint la trobada (3-7).

   

  A la segona meitat, les defenses van seguir dominant el partit i ningú va ser capaç d'anotar, tot i que la lluita es va mantenir fins al final. Els Dracs ho van intentar, però sempre van xocar amb la muralla defensiva dels valencians. A més, a l'últim quart, l'equip de Badalona es va quedar sense Curtis Cannon, que va ser expulsat per una acció il·legal en un placatge. Les carreres de d'Héctor Pertegaz van permetre als Firebats controlar el rellotge en els instants finals i plantar genoll per assegurar una victòria vital.

   

  Els valencians surten més líders de Badalona, mentre que per als Dracs aquella primera posició s'ha complicat molt (es queda a dues victòries dels Firebats quan queden tres jornades per disputar). Ara els de Badalona aparcaran momentàniament la LNFA per afrontar el seu debut a l'European Football League (EFL), que iniciarà el proper cap de setmana a la ciutat alemanya de Kempten davant Allgäu Comet.