Formidable actuació de la Minguella i triomfs oposats de Penya i Llefià

0
    29

03/04/2017 – El Natzaret segueix en plena mala dinàmica de resultats i el seu filial tampoc carbura.

La darrera jornada de bàsquet femení a la ciutat ens va deixar una gran alegria a la Primera Catalana. L’AE Minguella (9/15), dotzè classificat del grup II, donava la sorpresa a la pista del tercer, el Geieg ‘B’ (68-73), sumant-hi un triomf que el fa empatar amb l’equip que marca la salvació: el Natzaret (9/15).

El bloc de Carlos Esteve demostraria capacitat de reacció (25-16) per neutralitzar l’encert local (25-23), però tres triples del Geieg tornaven a instaurar el domini gironí al descans (43-32). Els canvis defensius plantejats per les jugadores badalonines després del pas pels vestidors tindrien l’efecte esperat (52-58) i la regularitat de Martín en les cistelles decisives serviria per certificar la victòria.

Pel que fa al Sant Andreu, les de Pomar encaixarien una nova desfeta, en aquesta ocasió a la pista del Joventut Les Corts (70-59). El Natzaret viuria un matx de dues cares, passant de les grans sensacions (25-37) a encaixar 45 punts durant la segona meitat.

Victòries amb guió oposat

Baixant fins al grup IV de Segona observem com Penya (14/10) i UB Llefià (18/6) s’endurien els seus partits de forma molt diversa. El Divina consolidava la seva cinquena plaça exhibint el seu millor bàsquet contra el Vilatorrada (84-47), deixant el rival en quatre punts al primer quart (12-4) i esclafant-lo definitivament amb un 28 a 7 en la sortida dels vestidors i a cop de triples (63-24).

El Llefià, per la seva part, es manté co-líder i a tres partits d’avantatge vers el tercer gràcies a una nova demostració d’èpica contra el Sant Fruitós (66-64). Les lesions ja no són excusa, perquè la fe de les jugadores li està guanyant la batalla. Després de 40 minuts de constants intercanvis, una cistella clau de Júlia Sanàbria mancant deu segons i una recuperació de Míriam Valls serien suficients per guanyar.

Centrant-nos ja en el Natzaret ‘B’, el filial del Sant Andreu (12/12) ha passat d’estar dins del TOP5 a caure fins a l’onzena plaça. El passat cap de setmana l’equip badaloní sumaria una nova derrota a la pista de l’AESE (59-49), després d’un tercer quart negatiu (21-7).

Només dues errades

En darrer terme, el balanç de resultats de Tercera Catalana es resumeix amb quatre triomfs i dues derrotes. El Sant Josep (15/6) és quart tot i descansar, mentre que la Minguella ‘B’ (12/9) i el Natzaret ‘C’ (11/11) ocupen la setena i la vuitena plaça després de cedir i guanyar contra l’Alisos (50-43) i el Sirius (39-42), respectivament. El Llefià ‘B’ (5/15) va escalfar el Vila Olímpica (85-39), igual que el Badalonès (13/8) al Sant Joan de Mata (63-49) i que l’Ipsi ‘B’ (68-32) a la Minguella ‘C’ (8/13). El Círcol és tercer (16/5) un cop superat el Claret (45-49) a domicili.