Es trenca la ratxa d’imbatibilitat dels Dracs

0
    35

04/04/2017 – Després de 17 victòries, els plata i negre cauen davant els Reus Imperials per un 48-32.

Després de 17 victòries consecutives en la Lliga Nacional de Futbol Americà (la darrera derrota data del 20 de juny de 2015), els badalonins van caure en un partit ple d’impressions per la seva part i on el seu rival va demostrar que aquesta LNFA no serà un camí plàcid. No va ser el dia del quarterback Sergi Gonzalo (dos passos de touchdown i dues intercepcions), ni de la defensa platejada, que va encaixar en un partit quasi els mateixos punts que havia encaixat en els anteriors set trobades de la present temporada. A més, els Reus Imperials va sortir al camp de Mas Tallapedra recolzat per l’afició que va omplir les grades del Reddis i disposat a venjar-se de la dura derrota encaixada en la primera volta a Badalona (54-6).

Malgrat això, aquesta derrota és de les que ensenyen, motiven per entrenar més, fan estrènyer les dents de cara als pròxims compromisos que els hi espera als Badalona Dracs.

La trobada va començar amb un festival ofensiu per part d’ambdós equips que va fer que el primer quart s’allargués quasi una hora, gràcies també al festival de mocadors per part de l’equip arbitral que va fer que la trobada s’anés a les tres hores de joc.

Joey Herrick va inaugurar el marcador en la primera possessió de l’equip d’Oscar Calatayud, després d’un pas de Sergi Gonzalo de 45 iardes que situava el 0-6. Els de Bart Iaccarino no van trigar a contestar l’anotació amb un touchdown de Nate Stephens de 65 iardes després d’un pas de Brady Huber i el posterior extra point de Henri Laine, que col·locava per primera vegada als locals per davant en el marcador (7-6).

Poc els va durar l’alegria als locals, ja que Hunter Lee, en un espectacular retorn de kick off de més de 70 iardes, tornava a posar als Dracs liderant el lluminós (7-13). Després d’aturar l’atac local, Javier Fernández ampliava l’avantatge per als badalonins amb una carrera de 15 iardes que significava el 7-20 pocs minuts més tard. Encara dintre d’un frenètic primer quart, els reusencs retallaven distàncies amb un nou pas de Brady Huber de quatre iardes fins a Laine que deixava el 14-20 al final del primer acte.

Després del festival anotador del primer quart, ambdós equips es van relaxar en el segon, ajudats també per les contínues aturades arbitrals que trencaven l’alt ritme del joc.

Abans del descans es van veure dues anotacions més, la primera per part de Javier Fernández, qui aconseguia un nou touchdown amb una carrera de cinc iardes i la segona la del jugador local Nazhi Essalhi, qui atrapava un pas de 12 iardes de Huber. Així, amb el 20-26 es va arribar al descans.

A la represa va arribar la reacció dels locals, que van començar anotant amb un nou pas de Huber a Stephens que situava les taules momentànies al marcador. Els de Badalona van intentar posar-se de nou per davant, però Sergi Gonzalo era interceptat en la zona d’anotació, donant pas a una nova possessió per als locals que seria aprofitat pel corredor Chris Smallwood per situar el 34-26, després d’anotar també Nate Stephens la jugada extra.

Amb aquest marcador es van iniciar els darrers minuts, on de nou Smallwood aconseguia penetrar entre la defensa badalonina per ampliar les diferències fins al 41-26 amb una gran carrera de 29 iardes.

Els jugadors d’Oscar Calatayud es van donar per vençuts malgrat del desavantatge en el marcador i van aconseguir reduir-la amb el segon touchdown de Lee Hunter després d’un pas de quatre iardes de Gonzalo, tot i que al fallar la jugada extra el desavantatge es quedava en nou punts (41-32).

Amb possessió per als locals i poc més de tres minuts per finalitzar la trobada, la remuntada s’emblava miraculosa, convertint-se en impossible després d’un nou touchdown de Nate Stephens a falta de 26 segons que significava el definitiu 48-32.

Ara, els Badalona Dracs esperen fins al pròxim diumenge 23 d’abril per a tornar a veure en acció a l’equip en la novena i penúltima jornada de la temporada regular en la LNFA Sèrie A. El rival en aquesta ocasió seran els València Giants i la trobada es disputarà en el camp del Badalona Sud.

Júnior

D’altra banda, l’equip júnior dels Badalona Dracs no va poder sorprendre els Senglars Falcons en la visita a Salt en la vuitena jornada de la LCFA, encaixant la seva sisena derrota per un clar 33-6. Malgrat de la voluminosa derrota, el duel no es va decidir fins a la segona meitat, arribant a mitjans del segon quart amb un ajustat 7-6, després de l’anotació del badaloní Jairo Lasheras. A partir d’aquest moment, els gironins, amb jugadors com Pedro Gandarillas, David Fernández, Edu Molina i Marc Guillazo, van imposar la seva qualitat per sentenciar el duel en la segona meitat fins a arribar al 33-6 final.

La pròxima i última jornada de la fase regular de la LCFA Júnior serà el pròxim 23 d’abril i enfrontarà als Dracs amb Granollers Fenix.

Sub-11

A Terrassa es va disputar el passat dissabte una nova jornada de la Lliga Catalana de Futbol Flag en la categoria Sub-11 amb un triangular en el qual participaven els dos conjunts dels Dracs (Negre i Plata), juntament amb els locals Reds. En la primera trobada els de Terrassa van vèncer amb claredat als Dracs Plata per 32-6. A continuació arribaria el duel entre els dos equips amb un triomf final dels Dracs Negre per un ajustat 7-6. Per últim els Dracs Negre no van poder completar la seva gran jornada en caure tot seguit davant els Reds en un altre ajustat duel que va acabar amb el marcador de 12-6 per als locals.

Sub-15

També a Terrassa va tenir activitat la secció infantil amb la disputa de la quarta jornada de la LCFF Sub-15. La jornada va ser un èxit total per al conjunt que dirigeix Albert Pascual, amb dues victòries davant els Centurions (33-0) i Rookies White (20-12). Després d’aquestes victòries l’equip infantil escala posicions en la classificació, situant-se en la setena plaça, just en la meitat de la taula amb tres victòries i cinc derrotes.

La pròxima jornada de la LCFF Sub-15 se celebrarà el dissabte 22 d’abril.

Flag Open

Per últim, diumenge es va disputar una nova jornada de la LCFF Open, la quarta, amb la participació a Terrassa dels jugadors dels Dracs. En aquesta ocasió no va haver-hi sort per a l’equip de Flag Open i es va sumar dues noves derrotes. La primera davant els Pagesos White per un contundent 41-0 i la següent i més dolorosa, davant els Wolves Blue en una trobada que es va acabar escapant de les mans per un ajustat 18-20. Després de sumar set derrotes per tan sols una victòria, els badalonins ocupen la 17a i penúltima posició de la taula. El pròxim 23 d’abril es disputarà la cinquena jornada de la LCFF Open.