Francisco Salas guanya el 16è Certamen de Pintura de Zurbarán

  0
  Foto 18-11-17 20 17 24.jpg

  20/11/2017 – Amb la seva obra ‘Irene sobre ronda azul’, premiat per la seva perfecció en la tècnica i domini del traçat.

  El setzè Certamen Internacional de Pintura de Zurbarán ja té guanyador. El barceloní Francisco Salas ha esat el guanyador amb la seva obra ‘Irene sobre ronda azul’, un quadre que ha estat premiat, entre una quarantena d’obres més, per la seva perfecció en la tècnica i domini del traçat, i que el seu autor s’ha endut 2.000 euros.

   

  Durant la tarda del passat dissabte, 18 de novembre, va tenir lloc al Centre Cívix La Salut, l’entrega de premis d’aquest concurs, organitzat per l’associació cultural extremenya Zurbarán de Badalona en el marc de la dissetena Setmana Cultural, que s’ha allargat des del 8 fins al 19 de novembre. Una cita anual que ret homenatge al pintor extremeny Francisco de Zurbarán en el 353è aniversari.

   

  La jornada va iniciar amb l’artista i pintor extremeny, Felipe Sánchez Garzo, que va oferir una ponència sobre les obres i la història de Zurbarán. La xerrada va ser coronada pels càntics i el folklore de la coral de l’entitat, que va donar un toc de música i color a la solemnitat de la gala.

   

  Premiats

   

  Enguany s’ha repartit un total de 7.000 euros. Entre els premiats, destacar a Ángel Alguero amb ‘Las maletas’ i Caty Canyet amb ‘La espera’, que han estat el segon i la tecera finalista, respectivament. D’altra banda, el certamen ha valorat la participació i l’art de la ciutat, per això, el badaloní Luis Montañá ha estat escollit com a millor artista local per la seva obra ‘Contraste al amanecer’, mentre que el quadre ‘Molino abandonado en Medina’ de Francisco Abel ha estat premiat amb el premi Ciutat de Badalona, atorgat per l’Ajuntament.

   

  L’acte va comptar amb la presència del director de l’Editora Regional d’Extremadura i coordinador del Pla de Foment de la Lectura, Eduardo Moga; la diputada del PSOE al Congrés dels Diputats, Mercè Perea, i de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. Per la seva part, la batllessa va ressaltar que “és un orgull que la ciutat compti amb aquest concurs, però el més important és que sigui convocat a través de l’associacionisme”.

   

  Amb aquest certamen de pintura, l’entitat extremenya Zurbarán posa punt final a la 17a Setmana Cultural, carregada de diverses activitats, com així el pregó de l’andalusa Loli Cañadas, l’espectacle de la coral Zurbarán i l’Orquestra de Corda Amantes de la Música, la visita al Museu del Rellotge i concursos de fotografia i rebosteria.