Garcia Albiol apunta al Senat i deixaria la presidència del grup municipal del PP a Badalona

  0
  59
  albiol.jpg

  04/12/2015 – A falta de sorpreses, Albiol serà nomenat senador del PP i compaginarà la seva tasca de líder del PPC al Parlament amb la del Senat i regidor badaloní.

  Xavier Garcia Albiol deixarà de ser president del grup municipal del Partit Popular a Badalona. Tot apunta a que l’exalcalde serà nomenat senador del partit per Catalunya, segons s’ha pogut saber aquest mateix dijous. Fonts del partit avisen que la decisió, en principi, seria aquesta, però que el nomenament no serà fins després del 20D. Si acabés sent així, expliquen que, de forma simbòlica, aquesta decisió faria que Albiol deixés la presidència del grup municipal, i passés a ser un regidor sense dedicació a l’Ajuntament. El també parlamentari ocuparia el lloc al Senat que al PP li toca per assignació directa, a banda dels que aconsegueixi a les eleccions.

   

  Des del partit han volgut subratllar que Albiol no marxaria de Badalona, si bé és cert que una doble tasca al Parlament de Catalunya i l’òrgan de representants estatal podria absorbir una bona part de les funcions d’Albiol, que es veuria més allunyat del Consistori. Com a mínim, així serà els propers dies, amb la campanya de les generals. De fet, Alícia Sánchez Camacho també va compaginar la seva tasca de presidenta del PP al Parlament amb la de senadora desde 2008.

   

  La incògnita que ara queda oberta és qui rellevaria Albiol a la presidència del grup municipal. La lògica diu que un moviment natural podria ser el de nomenar Juan Fernández, actual portaveu i membre que ha agafat més pes a nivell local des que l’exalcalde va marxar al Parlament. No obstant, des del PP local asseguraven, aquest dijous al vespre, que no es prendrà cap decisió fins que es confirmi el nomenament, passades les eleccions.