Garcia Albiol es marca com a objectiu portar la Copa del Rei de bàsquet el 2018

  0
  IMG_1518.JPG

  14/05/2015 – Aquest dijous, i acompanyat del president de la Penya, Jordi Villacampa, i un nodrit grup d’exjugadors i membres del club, Garcia Albiol ha anunciat que ha presentat una petició formal al president de l’ACB perquè Badalona sigui la seu de la Copa del Rei 2018.

  Al llarg del seu mandat, Xavier Garcia Albiol ha mirat de tenir una bona i propera relació amb l’àmbit esportiu de la ciutat, en especial amb el Joventut i el CF Badalona. La darrera picada d’ullet al món del bàsquet va ser fa setmanes, quan l’alcalde ‘popular’ va afirmar que es plantejaven la possibilitat d’acollir la celebració de la Copa del Rei a Badalona. Aquell anunci s’ha convertit ara, en campanya electoral, en una de les promeses d’Albiol per revalidar l’alcaldia.

   

  Aquest dijous, i acompanyat del president de la Penya, Jordi Villacampa, i un nodrit grup d’exjugadors i membres del club, Garcia Albiol ha anunciat que ha presentat una petició formal al president de l’ACB perquè Badalona sigui la seu de la Copa del Rei 2018, quan, previsiblement, ja estarà finalitzat el canal del Port. La ciutat hauria de desembutxacar un milió d’euros de cànon, una despesa per a la que, diu el candidat del PP, es buscarien fórmules i alternatives de pagament. Albiol se sap en desavantatge per la proximitat de Barcelona, però considera que se li pot donar la voltar i aprofitar el seu poder d’atracció. L’altre handicap, considera, és la manca d’oferta hotelera actual, un aspecte que espera poder veure solucionat amb la construcció de dos nous hotels a l’entorn del Gorg a mig termini.

   

  La resta de vessants són totes positives, diu l’alcaldable. “És una recompensa de justícia que una ciutat com Badalona, el bressol del basquetbol, torni a ser seu de la Copa”. La projecció a nivell de ciutat seria molt positiva, assegura, al marge de l’impacte econòmic, que enguany ha suposat per a Las Palmas de Gran Canaria, seu de la competició aquest 2015, uns 24 milions d’euros. L’ACB podria determinar el seu veredicte abans de 2016.

   

  Durant l’acte, Albiol ha presentat, juntament amb els exjugadors i membres del Joventut, un manifest en favor de la Copa del Rei. L’alcalde ha volgut deixar clar que l’únic compromís de tots ells és per a tornar a portar la competició, més enllà de colors polítics.