Govern i guinguetaires acorden prorrogar la concessió aquest estiu

  0
  62
  IMG_9599.JPG

  19/05/2017 – Els 'xiringuitos' començaran a muntar els propers dies; l'Ajuntament compensarà les setmanes que no s'ha pogut obrir.

  Badalona assegura les guinguetes per a les properes setmanes. Els concessionaris de les guinguetes durant els darrers anys i l'Ajuntament han arribat a un acord per continuar obrint enguany, després de frenar el nou concurs que el govern volia impulsar aquest estiu, però que ha

   

  Aquest dijous, en una nova trobada, els guinguetaires han acceptat la pròrroga, però han posat algunes condicions sobre la taula. La més important, la reducció del cànon pels dos mesos d'explotació que han perdut des d'abril, en funció als dies que no han pogut obrir. Ambdues parts, govern i empresaris, van valorar ahir la vespre positivament aquest acord en declaracions al Diari de Badalona.

   

  Un cop assolit l'acord, els 'xiringuitos' començaran a muntar els propers dies i els primers podrien estar funcionant en unes dues setmanes, tot i que la celeritat depén de cadascun dels seus propietaris. La pròrroga es fa extensiva a les vuit guinguetes que han funcionat els darrers anys.

   

  Tot i que algunes fonts apuntaven que s'haurien presentat dos operadors al concurs nou obert els darrers dies, el regidor de Comerç i Medi Ambient, Àlex Mañas, explica que la licitació s'ha aturat i ha de ser modificada, pel que no haurien d'haver-hi indemnitzacions. “Agraïm la bona voluntat dels concessionaris per arribar a un acord i la seva professionalitat”, ha enaltit Mañas.

   

  Allau de crítiques de l'oposició

   

  Aquests dies, la gestió de les guinguetes ha valgut les crítiques de pràcticament tota l'oposició. La passada setmana, el Partit Popular ja demanava que es compensés els concessionaris pel retard en l'obertura, i van recordar que l'anterior govern ja ho va fer quan alguns 'xiringuitos' van obrir tard arran de la finalització del passeig Marítim.

   

  El Partit Demòcrata, per la seva banda, ha subratllat el perjudici global que tot plegat suposa per a la ciutat: “Una pèrdua de negoci per part dels concessionaris, una pèrdua de llocs de treball, una manca de serveis a les platges i una reducció d'uns 60.000 euros, pel cap baix, d'ingressos que deixarà de percebre la ciutat del cànon que paguen els adjudicataris de les guinguetes”.