“Si me’n vaig sense jugar el play-off, tindré una espina clavada”

  0
  IMG_7555.JPG

  19/05/2017- Unes setmanes abans del que hauríem desitjat, toca passar balanç de la temporada amb l'entrenador del Badalona. La cruel derrota de diumenge passat, a Bunyol, ha precipitat el final del curs.

  Unes setmanes abans del que hauríem desitjat, toca passar balanç de la temporada amb l'entrenador del Badalona. La cruel derrota de diumenge passat, a Bunyol, ha precipitat el final del curs.

  – Quina nota li posa a la temporada?
  – Un 9, ho hem fet quasi perfecte. L'objectiu no era el play-off, però tal com ha anat la temporada esperàvem aconseguir-ho.

  – Aquesta entenc que no la respongui: qui ha estat, per vostè, el millor jugador de la temporada?
  – No, això no ho puc dir públicament.

  – Quin ha estat el millor moment de la temporada?
  – El triomf més difícil, i més meritori, és el que vam aconseguir al Miniestadi, contra el Barça B. Però com a millor moment em quedo amb la victòria al Rico Pérez, contra l'Hércules, perquè l'equip va treure una força i un caràcter molt grans.

  – I el pitjor?
  – Sens dubte, diumenge passat, a Bunyol.

  – Ja ho ha paït?
  – No, per molt que passi el temps no em perdonaré mai no haver aconseguit un lloc en el play-off. No sé si estaré molt de temps en el Badalona, però és casa meva i em fa més il·lusió fer el play-off aquí que en qualsevol altre club. Si me'n vaig sense aconseguir-ho, tindré sempre clavada aquesta espina.

  – És el pitjor que li ha passat com a entrenador?
  – Sí, perquè els jugadors i el cos tècnic hem fet una gran feina i ens mereixíem el play-off.

  – Aquesta temporada l'equip ha connectat amb l'afició especialment. Vostè, que ha estat sempre tam exigent amb la graderia, està content de la resposta del públic?
  – De les tres temporades que porto en el primer equip aquesta ha estat la millor en aquest aspecte. Ens han donat suport en els bons moments i en els dolents, que és com ha de ser.

  – Hi ha ajudat el bon joc de l'equip, la bona classificació i, òbviament, l'estrena de l'estadi.
  – Sí, clar. És molt més còmode veure el futbol a l'estadi que a la Travessera de Montigalà o a Pomar. L'equip, certament, ha fet un bon futbol, però el que crec que ha enganxat a la gent és l'esperit que hi havia.

  – Ja s'ha reunit amb el president per parlar de la temporada vinent. Què li ha demanat?
  – Les coses han de canviar si volem millorar. I no és un tema de diners, es tracta que estiguem més ben organitzats. En general, hem de professionalitzar-nos més i, en l'àmbit particular, haig de millorar les meves condicions de treball per poder oferir un millor rendiment.

  – En aquest sentit, li sembla important que l'equip pugui entrenar al matí en lloc de a la tarda, com en els tres anys que porta al primer equip?
  – Sí, perquè els futbolistes poden dinar a una hora normal, es poden fer dobles sessions i, a més, perquè ajuda que molts jugadors vulguin venir. Depèn de quins no volen entrenar a la tarda.

  – Ja sé que té contracte, però la temporada que ve, es veu a la banqueta del Badalona amb tota seguretat?
  – Depèn. Estic més aquí que no pas a fora però, però necessito endreçar la meva vida. Ara mateix no porto un ritme saludable, ni adient pel que ha de fer un entrenador de segona B.

  – D'aquesta temporada, quins jugadors li agradaria que continuessin?
  – Sense haver parlat amb ells seria una falta de respecte que ho digués públicament.

  – Sandro i Moha tenen un any més de contracte. Moyano està renovat automàticament. De moment, en tenim tres.
  – I a tots tres convindria renovar-los per més temporades perquè el seu rendiment ha estat molt bo.

  – En el cas de Morales, ha tornat a rendir a molt bon nivell, però té 40 anys. Quins plans té per a la porteria?
  – Crec que es mereix una oferta de renovació i que sigui ell qui decideixi quan vol plegar. El rendiment d'aquesta temporada és perquè continuï jugant.

  – Les seves dues primeres temporades van ser dures, però va mantenir la categoria sense penúries. La tercera ha estat a punt de ser inoblidable. Per quin objectiu creu que lluitarà el Badalona en la seva quarta temporada?
  – Si les condicions són les d'aquest any, si tornem a tenir un pressupost com el d'enguany, el primer objectiu serà la salvació. El Badalona, tard o d'hora, ha de fer un pas endavant per estar a segona divisió.

  – Per preparar el curs que ve, tornarà a comptar amb la col·laboració de José Ramon Preciado?
  – Per mi és la persona ideal per treballar en el Badalona com a director esportiu. Aquest any ho ha demostrat: té molta culpa que la plantilla hagi funcionat tan bé. Però serà molt complicat comptar amb ell, com a mínim fins al 30 de juny, que és quan acaba el seu contracte amb el Real Madrid. En tot cas, crec que el Badalona ha de fer un pensament per tenir una figura com ell, algú que conegui la categoria i sigui de fiar.

  – En tot cas, el Badalona ja hauria de treballar en la planificació del curs 2017/18…
  – Crec que sí. És molt dur el que ens ha passat, però hem de començar a preparar-nos perquè els altres ho estan fent. El Lleida, el Sabadell i altres, ja s'estan movent.

  – Com és que li agrada tant entrar en aspectes que van més enllà del terreny de joc? És per l'afecte que li té al Badalona que no es talla quan ha d'opinar, per exemple, sobre la relació del club amb l'ajuntament?
  – De vegades parlar clar és un error. Miro de fer-ho cada cop menys. Tot i així, el problema amb l'ajuntament el veu tothom, no és que ho digui jo. Diumenge ens jugàvem entrar en el play-off i no hi havia ningú del govern. Ara, si haguéssim pujat, els hauríem tingut tots a la llotja. Em fa llàstima i fàstic, la veritat.