Govern i PSC pacten nous equipaments socio-culturals i educatius a diferents barris

  0
  Ca l'Andal 2.JPG

  21/07/2017 – S'encarregaran els projectes executius de tres equipaments, una escola bressol i del projecte Ciutat de la Música.

  El Ple ordinari de la propera setmana aprovarà la incorporació del superàvit de l’any passat al pressupost, d'un total de 21 milions d'euros, i l’amortització anticipada de deute per valor de 17,5 milions d’euros. Es tracta de crèdits que tenen uns tipus d’interès molt per sobre dels actuals de mercat. Amb aquesta amortització, es demanaran nous crèdits a un tipus d’interès més favorable que permetrà desenvolupar una sèrie d'inversions que el govern ha pactat amb el PSC aquestes darreres setmanes.

   

  Una de les partides més destacades es destinarà a nous equipaments de la ciutat. El govern disposarà d’1 milió d’euros per a poder encarregar els projectes executius de fins a cinc nous equipaments que seran de caire socio-cultural i que se situaran a diferents barris de la ciutat. Aquest pla contempla, concretament, situar un nou centre cívic al nou barri del canal del Gorg de Badalona, una petició sorgida del procés participatiu iniciat fa un any a la zona; un nou equipament al carrer Apenins de Montigalà; i un tercer equipament a la Masia de Ca L’Andal de Bufalà.

   

  També es contempla un projecte bàsic per a dissenyar una futura Ciutat de la Música que englobi l’Escola de Música Moderna i el Conservatori Professional de Música de Badalona, que s'ubicaria a l'Escorxador de La Salut. Entre els nous equipaments destaca també la construcció d’una nova escola bressol a la ciutat. Aquesta nova escola bressol servirà per donar sortida a l’alta demanda produïda per la nova tarifació social implementada en aquest mandat.

   

  Construcció o compra d'habitatges socials

   

  La principal inversió de 8 milions d’euros, com ja es va informar el passat mes de maig, serà per començar a disposar d’un parc públic d’habitatges per a la ciutat. Els nous pisos, ja sigui per compra o de nova construcció, es destinaran una part a emergències socials, i una altra a pisos de protecció oficial de lloguer per a joves, gent gran o altres col·lectius amb dificultats per accedir a l’habitatge. El govern municipal està tancant acords amb entitats supramunicipals i amb agents socials de la ciutat per portar una proposta definitiva al Consell Local d’Habitatge.

   

  Conservació del patrimoni i expropiacions

   

  En la proposta final s’inclouen també partides per a diverses adequacions d’edificis públics que han patit la manca de manteniment dels darrers anys. Per això es destinarà 1 milió d’euros més per a manteniment d’edificis del patrimoni públic i altres dependències municipals, i 800.000 euros per la millora d’instal·lacions esportives, dues apostes d’inversions també pactades amb el PSC.

   

  Una part important pressupostària també se l’emporten diferents expropiacions de llei a les quals l’Ajuntament ha recorregut els darrers anys però que ara cal fer efectiu per no generar interessos de demora en els pagaments. La suma per aquest concepte és d’uns 6,5 milions d’euros.