Govern i veïns de Canyadó exploren solucions urbanístiques per pal·liar l’efecte del ‘botellon’

  0
  045453a2-671a-479a-bf32-baa5cc30eb72.jpg

  13/04/2016 – Responsables municipals i els veïns de l'afectat carrer Orient obren un diàleg per decidir quina transformació escometre al vial.

  El regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó, i la regidora del districte primer, Laia Sabater, es van reunir ahir dimarts amb els veïns del carrer Orient, a Canyadó, per debatre sobre les possibles solucions als problemes d’incivisme que fa temps pateixen els residents d’aquest vial. De fet, fa més d’un any van crear la plataforma del carrer Orient per reivindicar públicament els seus problemes, sobretot el “botellon”, que desemboca en destrosses a retrovisors de cotxes aparcats, aldarulls a altes hores de la matinada i persones fent les seves necessitats en plena via pública.

   

  El responsable d’Urbanisme va explicar que el carrer Orient es troba actualment en una gran transformació urbanística gràcies a l’operació d’habitatges a l’antiga Unió Vidriera, que aviat connectarà una plaça urbanitzada amb Orient. Lladó ha explicat que l’Ajuntament ha presentat diverses propostes als veïns com pacificar el trànsit amb una plataforma única, amb els cotxes aparcats en zig-zag per reduir la velocitat, millorar la il·luminació i així reduir els efectes dels actes incívics.

   

  Tot plegat, segons Lladó, forma part d’un procés que comptarà amb l’opinió dels veïns del carrer Orient. Per la seva banda, el portaveu de la plataforma veïnal, Joan Ramírez, va explicar que veuen amb bons ulls les propostes aportades per l’Ajuntament però ara s’hauran de consensuar entre tots els veïns del carrer. Ramírez ha admès que no tenen una solució immediata, per part del govern municipal, per evitar els actes incívics que pateixen cada divendres i dissabte nit.

   

  El “botellón” s’escampa per tot Canyadó i Casagemes

   

  El portaveu del carrer Orient ha explicat que, durant les darreres setmanes, han rebut trucades i queixes de veïns propers al carrer per l’efecte del “botellón”. Segons Ramírez, beure al carrer s’està escampant per Badalona “com una taca d’oli”. La plataforma constata que el consum d’alcohol a la via pública s’ha reduït lleugerament al carrer Orient però que ha crescut notablement al carrer Santa Madrona o a diversos enclavaments de Canyadó.