PSC i govern local arriben a un acord per aprovar el pressupost de 2016

  0
  IMG_2058.JPG

  13/04/2016 – El grup socialista votarà favorablement després de tancar aquest dimarts els darrers acords amb l'executiu en partides com ara ocupació i educació.

  ‘Habemus’ pressupost. Uns dies i algunes converses més tard del que inicialment es podria preveure, el PSC va confirmar ahir mateix el seu vot favorable a la proposta de pressupost del govern local després de segellar una sèrie d’acords en algunes partides que els socialistes volien veure augmentades i que l’executiu de Dolors Sabater ha acceptat modificar.

   

  Un increment de prop de 600.000 euros en àmbits com ara l’ocupació, educació i esports ha estat la tecla que ha fet passar de groc a verd el semàfor del grup municipal d’Àlex Pastor, que se suma així al posicionament favorable que ja van anunciar la passada setmana Ferran Falcó i Jordi Subirana després d’aconseguir fer valer les al·legacions de CiU.

   

  Les pujades més destacades es produeixen en el manteniment de les instal·lacions esportives (100.000 euros), la socialització de material escolar (70.000 euros), propostes de dotació habitacional (70.000€) i, sobretot, en el foment de l’ocupació, que augmenta en quasi 300.000 euros.

   

  30 plans d’ocupació amb finançament municipal

   

  Va ser precisament la partida ocupacional la que va mantenir viva fins ahir la negociació entre la regidoria d’Àlex Mañas i el president socialista, Àlex Pastor. L’augment acordat permetrà la contractació d’unes 30 persones durant mig any amb un salari mínim de 1.000 euros nets, que destinaran els seus esforços a distintes matèries: assessorament energètic per districtes a la ciutadania i instal·ladors per desplegar la fibra òptica a diferents enclavaments de la ciutat, sobretot equipaments públics.

   

  D’altra banda, es podrà iniciar, amb un equip de més d’una desena de persones, un programa destinat a realitzar senzilles millores als habitatges de la gent gran, amb l’objectiu d’eliminar barreres i millorar les seves condicions de vida.

   

  El govern aprovarà el pressupost per majoria absoluta

   

  Amb els vots de PSC i CiU, el govern municipal presentarà aquest dimecres el pressupost al Ple amb la seguretat d’una aprovació per majoria absoluta, 16 regidors, tot i les postures contràries del PP i Ciutadans, que sumen 11 regidors. D’aquesta forma, evitarà el tràngol del debat inicial, quan ‘populars’ i C’s van tombar la proposta i l’executiu la va aprovar per Junta de Govern, gràcies a la RSAL, amb l’argument de poder iniciar les negociacions amb l’oposició.

   

  Un cop aprovats els comptes demà de forma definitiva, el govern haurà de presentar les modificacions pressupostàries corresponents, el proper Ple, per tal de materialitzar els acords pactats amb socialistes i convergents.