Guàrdia Urbana i TUSGSAL neguen que la plataforma de Francesc Layret hagi perjudicat al trànsit

  0
  58
  plataforma.jpg

  14/02/2017 – Dos informes elaborats per la policia i l 'empresa del transport públic coincideixen en valorar positivament la instal·lació.

  Badalona va estrenar fa unes setmanes noves plataformes d'accessibilitat a diferents parades d'autobús de la ciutat, i una d'elles va destacar, i no de forma positiva. La instal·lada al carrer Francesc Layret, pocs metres després de la plaça de la Vila, va crear força controvèrsia i van aparèixer queixes sobre els suposats embussos que provocava, atès que retallava un carril de circulació. Des de llavors, Guàrdia Urbana i TUSGSAL han elaborat dos informes sobre la seva afectació que el govern ha fet públics per sortir al pas de les crítiques.

   

  L’informe sobre el funcionament de la plataforma en la parada Francesc Layret-Sant Miquel que ha elaborat TUSGSAL assenyala que la recent instal·lació d’aquest element i la parada doble han fet millorar la puntualitat dels autobusos. Per la seva banda, un informe de la Guàrdia Urbana assenyala que la plataforma no ha provocat cap afectació negativa al trànsit de la zona. Tots dos informes han recollit dades del primer mes d’implantació d’aquesta plataforma.

   

  Amb les dades que s’han obtingut, TUSGSAL conclou que les línies afectades tenen un intercanvi de passatgers més àgil i ràpid i han experimentat una lleugera millora en la puntualitat (0,5%). Tot i constatar que el trànsit de la zona continua sent dens, la instal·lació de la plataforma està evitant l’habitual aparcament de vehicles en doble filera. En aquest sentit, els conductors dels autobusos corroboren que la plataforma ofereix unes condicions òptimes de seguretat i confortabilitat a l’hora de pujar i baixar als usuaris. Els autobusos, com que no es troben automòbils obstaculitzant la maniobra, no tenen dificultats per maniobrar i situar-se correctament davant la parada.

   

  La Guàrdia Urbana de Badalona, que també ha fet un seguiment sobre l’afectació al trànsit de la plataforma per a la parada d’autobusos a Francesc Layret, conclou en un informe que, malgrat la reducció de la circulació de dos a un carril, no s’ha produït cap concentració important de trànsit. El document recull que entre la parada de Francesc Layret i la intersecció anterior (carrer de Jaume Borràs i carrer de Sant Miquel) era freqüent l’aturada momentània o la presència de vehicles en doble filera, tot i l’atenció prestada pels agents i les sancions que s’imposaven. Aquesta situació sovint acabava provocant que els autobusos haguessin d’obstaculitzar el carril esquerre, a l’espera d’accedir a la parada.