Guillem Abelló: “L’objectiu és consolidar la Penya a Lliga Femenina 2”

  0

  En poc menys de 24 hores, el Joventut debutarà a Lliga Femenina 2. Una temporada molt il·lusionant que reflecteix la clara aposta del conjunt verd-i-negra pels seus conjunts femenins. L’estrena serà aquest dissabte (18:00 hores) a Viladecans contra un rival que també arriba a la segona màxima categoria nacional.

  Per conèixer el projecte, el Diari de Badalona parla amb l’entrenador del Joventut Femení, Guillem Abelló, qui també començarà la seva aventura a LF2, després de debutar a Copa Catalunya amb el Roser fa tres temporades i tancar cicle a Basket Almeda en la mateixa categoria.

  El Joventut debuta a Lliga Femenina 2. Una oportunitat positiva que el club va aprofitar quan la FEB va reestructurar la categoria. Et va sorprendre?

  Quan la Penya contacta amb mi, el club ja tenia confirmada la plaça de Liga Femenina 2.

  Quin projecte et presenten?

  Bé, abans de l’estiu era factible que hi hagués una reestructuració de la categoria però ningú esperava que la Penya s’impliqués tant en aquest projecte i va ser molt sorprenent alhora que engrescador per aquestes condicions de treball en aquesta categoria.

  El club debuta a Lliga Femenina 2 i tu com a entrenador també, com ha estat la confecció del grup?

  La situació amb la pandèmia t’obliga a ser molt camaleònic i adaptar-te a cada circumstància. Tens moments bons, d’altres no tant. T’atures, tornes a entrenar...però en línies generals estic molt content i el grup i la relació entre les jugadores segueix creixent. Encara ens falta experiència a la pista com a equip i és una evidència. El grup és nou i hem d’acumular experiències competitives per seguir creixent.

  Una part del bloc no té experiència en la categoria. Això us obliga a créixer més de pressa?

  Tenim diverses jugadores molt contrastades a la categoria i les noves que arriben tindran el nivell. Som un grup molt jove i per aquesta condició de joventut que tenim creixerem molt més que la resta. Les condicions de treball que tenim també ajuden a seguir sumant.

  Entre les jugadores que heu incorporat destaca el nom de Minata Keita, amb experiència a LF1. Serà una de les referents?

  Completament d’acord. Minata és una referent de la categoria i som uns afortunats de poder tenir una jugadora d’aquest nivell. Evidentment ens apuntalarà molt aquesta part del joc interior i molta solidesa i qualitat.

  Valencia Basket va arribar fa dues temporades a LF1. Estudiantes i Zaragoza aquest curs. Unicaja és LF2...els equips ACB aposten per fer aquest salt femení.

  Aquests casos són una mica diferent dels de la Penya pels terminis. Nosaltres hem construït un equip en poc temps i no es va produir en una situació normal. Ara mateix ens hem d’esforçar a consolidar-nos en la categoria i veure què som capaços de fer.

  La Lliga Catalana va ser la primera prova de l’equip. Quines sensacions et va transmetre?

  Hem trobat a faltar aquestes experiències competitives com a grup durant molt de temps. Han estat partits que ens han arribat molt d’hora per temps d’entrenaments i de coneixement de les jugadores a pista.

  No hi ha cap pressió?

  Hem transmès a les jugadores que hem d’anar a poc a poc i amb l’objectiu de créixer a la categoria. Hem de ser pacients i gaudir del dia a dia, sense mirar molt lluny perquè no sabem com anirà la temporada. S’han de valorar el creixement i la millora de l’equip. La permanència és el primer objectiu.

  Jugar a l’Olímpic é un plus?

  És evident que aquest fet és una aposta pel femení. Nosaltres ho valorem molt.

   

  Els equips nouvingut seran els nostres rivals però també donaran molta més guerra i tenen molta qualitat segur que faran suar

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí