Halloween tenyeix el Passeig de la Salut de disfresses i activitats

  0
  97
  Halloween tenyeix el Passeig de la Salut de disfresses i activitats
  Halloween tenyeix el Passeig de la Salut de disfresses i activitats

  La Castanyada i Halloween són, cada vegada més, dues festivitats amb més sinergies entre elles. Al llarg dels últims anys, la tradició anglosaxona de celebrar la Castanyada amb disfresses de temàtica ‘terrorífica’ ha guanyat molta força a casa nostra. Una mostra d’això és l’activitat cultural i de pura diversió que el pròxim divendres 29 d’octubre s’organitza al Passeig de la Salut.

  Els comerciants del passeig han preparat una tarda (17h a 20h) del popular joc ‘truco o trato’ per a totes aquelles persones que vulguin acudir a aquesta artèria comercial de la ciutat lluint una disfressa de Halloween. Hi haurà tallers especialitzats, pintacares, actuacions itinerants i una castanyera que atendrà tots els presents. Per descomptat, els caramels per a tothom estan assegurats.

  L’origen del Halloween

  Què vol dir realment Halloween? Aquesta festivitat no ve dels Estats Units com sempre s’ha fet creure. Cal retornar fins a l’Edat de Ferro i la cultura celta en particular per buscar-ne els orígens. Aquests pobles, situats a Irlanda, parlaven en gaèlic, llengua d’on neix el terme Halloween. Així, Halloween és la contracció de “All Hallow ‘s Eve”, que significa “vigília de tots els sants”.

  Per què se celebrava?

  L’arribada del solstici de tardor coincidia amb la celebració de la fi de les collites. Durant aquesta festa, els celtes s’acomiadaven del déu del Sol, Lugh, qui els proporcionava energia per conrear. A més de retre culte a la divinitat, aquests pobles tenien la creença que durant la nit del 31 d’octubre, la porta que separava el món dels vius del dels morts s’obria i els esperits dels difunts podien visitar els seus familiars. Per això es realitzaven diferents ritus per aconseguir establir vincles amb els seus avantpassats.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí