Badalona, en la zona crítica europea per la manca d’espais verds

  0
  82

  Badalona es troba en la zona crítica de tota la Unió Europea per la manca de zones verdes. L’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) ha fet públiques les conclusions del seu darrer estudi sobre la proximitat dels edificis als espais verds. S’han analitzat més de 1.000 ciutats de 31 països d’Europa.

  L’Organització Mundial de la Salut recomana que prop de les zones residencials, a no més de 300 metres en línia recta de cada domicili, hi hagi un espai verd d’almenys mitja hectàrea, és a dir, 5.000 metres quadrats. Per agafar una referència, el Parc de Montigalà fa una mica més de 8 hectàrees.

  Segons les conclusions de l’estudi, si les principals ciutats europees complissin la recomanació de l’OMS sobre la proximitat dels edificis als espais verds, es podrien evitar gairebé 43.000 morts prematures cada any.

  Badalona, amb Barcelona

  Les dades de Badalona i Barcelona s’han analitzat conjuntament, ja que l’ISGlobal estableix l’Àrea Metropolitana com un sol conjunt urbà. L’AMB apareix com la ciutat número 90 amb pitjors dades d’Europa pel que fa a la proximitat d’àrees verdes a les zones residencials.

  A Badalona i Barcelona, un 81,64% de la gent viu per sota de l’objectiu de zones verdes recomanades per l’OMS. Si se seguissin les recomanacions oficials, es podrien evitar 924 morts prematures cada any per culpa de la contaminació. A nivell estatal, Badalona i Barcelona ocupen el setè lloc crític de 98 ciutats analitzades. Madrid i la seva àrea metropolitana o València estan molt millor que Barcelona i se situen a la part verda de la llista.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí